ANNONSE
Annonse

– Barnehagen ligger helt perfekt til

Lena Møller (t.v) og Stine Mari Sørhaug samarbeider godt i Kragskogen barnehage, som fyller 20 år. Nå er det klart for åpen dag torsdag 13. september klokken 15. Foto: Fredrik Eckhoff

Da barnehagen startet opp, var det flere som mente at den ville få et kort liv. 20 år senere blomstrer den stadig!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2018 kl 13:38

ANNONSE
Annonse

KRAGSKOGEN: Torsdag feirer Kragskogen barnehage jubileum og inviterer til åpen dag for alle som har lyst til å være med og feire og ta en nærmere titt på barnehagen.

Inne i sin fredelige, lille idyll, med skog og terrasseblokker som nærmeste naboer, ligger barnehagen som for 20 år siden åpnet dørene. Det var foreldre som satte det hele i gang, og barnehagen er fremdeles foreldrestyrt. Det betyr i praksis at det sitter ingen og tar ut noe utbytte om barnehagen skulle gi et overskudd.

Kragskogen barnehage

– Her går det i null. Alt går tilbake til driften av barnehagen, sier daglig leder Lena Møller. Hun har vært i barnehagen i samfulle 20 år, 19 av disse med Stine Mari Sørhaug som sin høyre hånd.

De forteller at det var fire avdelinger fra start, akkurat som det er i dag.

– Det var litt vanskelige å få nok barn i starten, men det har vært full fart hele tiden, sier Sørhaug.

Noen tvilte

Da barnehagen kom til i nærmiljøet på Kragskogen i 1998, var reaksjonene delte. Mange var entusiastiske, ikke minst barnefamilier naturligvis. Men det var også skeptikere.

– Noen spådde at dette kom til å være et spøkelseshus innen to år. Nå tror jeg ikke de tror det lenger, smiler Møller.

Nei, noe tomt spøkelseshus er det slett ikke Akersposten er på besøk hos noen dager før jubileet skal feires. Her er det god stemning, lekende barn ute i høstsolen.

– Vi har 67 barn på fire avdelinger. Det er veldig mange som bor i området som har barn i denne målgruppen. Det er også mange som møtes her i helger og på ettermiddager og leker, sier Sørhaug.

– Vi er veldig tett på familiene i området og har et stort nettverk, sier Møller.

Ut i det fri

– Hva er typisk for Kragskogen barnehage?

– VI fokuserer mye på natur og friluftsliv og tar ofte bussen med barna til Voksen Skog. Der er det rett ut til både elg og rådyr, sier Møller.

For de yngre barna er nærområdet rundt barnehagen en opplevelse i seg selv. Her får man følelse av å være en tur i skogen.

– Vi har et veldig fint eget område, og ikke minst et bilfritt område. Her er det skog nok rundt oss, særlig for de på ett og to år, sier Sørhaug.

De to forteller at de har egen parsell på Voksenenga Nærmiljøhage, i perfekt gangavstand.

– Det har gjort at man lettere får en rød tråd i pedagogikken. Den her helt fantastisk, den hagen, Den er jo nesten ikke sann, sier Møller, som mener at det henger fint sammen med natur og friluftsliv å få se på nært hold hvordan planter, frukt og grønnsaker gror, samtidig som barna får lære om hvordan de steller med jorden.

– Denne sommeren har det vært mye vanneturer med våre små kanner, smiler Sørhaug.

Moderne barnehage

Kragskogen barnehage fremstår i dag som en moderne barnehage med gode fasiliteter. Nye tider fører stadig til nye standardkrav, og i 2011 bygde barnehagen på med gymrom, sanserom, møterom og arbeidsrom.

– Det er viktig, ikke minst for de ansatte, sier Møller og forteller at de klarer å holde på en stabil ansattgruppe, noe som er helt essensielt for å holde jevnt god kvalitet på tilbudet.

– Vi er også veldig fornøyde med at vi har flere menn ansatt i barnehagen vår, sier Møller.

Kragskogen barnehage gjør det da også sterkt hvert år på brukerundersøkelsene. Her er barn og foreldre godt fornøyde.

– Ettersom dette er en foreldredrevet barnehage, er det også foreldre med i eierstyret, og de er flinke til å stille opp i SU (samarbeidsutvalget, red.anm.) og på dugnader. Dette er den perfekte måten å organisere en barnehage på, sier Møller, som mener at det er viktig at foreldrene føler litt eierforhold til barnehagen.

Skryt fra styreleder og far

Styreleder i barnehagen er en av fedrene i barnehagen. Når vi ber Carl Victor Nordahl om hans umiddelbare tanker om hva som gjør Kragskogen til en god barnehage, er han ikke vanskelig å be.

– Barna har det veldig bra. Det er en sammensetning av flere ting. Den har et godt tilbud med veldig god bemanning, Barna får den oppfølgingen og utviklingen de skal ha. De opplever glede og mestring ved å være i barnehagen, sier Nordahl.

Han nevner også nullprofitt-tankegangen, som gir posivite utslag i måten barnehagen drives på.

– Og beliggenheten, den er jo et veldig pluss. Det er fin natur i nærmiljøet, sier han.

Styrelederen skryter av de ansatte og at de klarer å holde bemanningen stabil.

– Leder og nestleder er også flinke til å følge med på behovene for opprustning og vedlikehold. De ser hva som må gjøres, sier Nordahl, som ser frem til åpen dag torsdag.

Kom på åpen dag!

Før den åpne dagen, som er torsdag 13. september fra klokken 15, har de pusset opp det store veggmaleriet på oversiden av barnehagen.

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse