Akersposten

Barnehage tok saken i egne hender

(Fra v) Petter Flaten, ped.leder Anders Helseth og Marius Petersbakken Gulbrandsen har allerede forsøkt å ake, og snart er det nok snø å base i i Kjosjordet barnehage. Foto: Fredrik Eckhoff

I Kjosjordet barnehage synes de vinteren lar vente litt vel mye på seg. Derfor produserer de like godt sin egen snø.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2017 kl 19:49

ULLERN: For andre året på rad går snøkanonen i Kjosjordet barnehage, og de har også en fin, liten skøytebane, som er i bruk når Akersposten stikker innom. En foreldre i barnehagen har tipset oss om at det nærmest er full vinter i barnehagen.

Ped.leder Anders Helseth er snøkanonsjef i Kjosjordet barnehage. Foto: Fredrik Eckhoff


– Hvorfor egen snøkanon?

– Det var litt glissent, så vi begynte i går å produsere egen snø, sier ped.leder på Karius-avdelingen, Anders Helseth. Han forteller at det var noen for et år siden som hadde sett en annen barnehage som hadde snøkanon, og det mente de at Kjosjordet også burde ha.

Ifølge Helseth har de brukt rundt 15.000 kroner på utstyret, som nå gjør at barna kan ake og base i egen snø, mens det er grønt og litt vintertrist rundt.

– Det har vært masse aking der i dag, sier Helseth, og et par av barna, Petter (5) og Marius (4), forteller at aking er det morsomste de gjør.

Full akeaktivitet på kunstig snø. Foto: Steffen Toppe Aarlie


LES OGSÅ:

Her kommer flomlyset til å stå på full guffe

Stengt, stengt og stengt - men hva kommer i stedet?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...