ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Barnehage og flerbrukshall i Bjørnveien»

Tennisanleggets dager i Bjørnveien er talte. Når Holmenkollen TK skal selge området, mener Terje Bjøro at klubben bør inngå en avtale med Oslo kommune. Her fra en barneturnering i mai. Foto: Fredrik Eckhoff

"Vi bør ikke ha 6 etasjers blokker her og salg til eiendomsutviklere," mener Terje Bjøro (V) om HTKs tennisanlegg ved Gressbanen. Han har et forslag til samarbeid mellom tennisklubben og Oslo kommune.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2017 kl 09:37

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Holmenkollen Tennisklubb får bygge et strålende tennisanlegg på Bautatomten. Gjennom hardt arbeid, mange diskusjoner med oss politikere som til slutt støttet enstemmig, og mye motstand i nabolaget, får de nå realisert sin drøm, og vi som har støttet, gleder oss over hva barn og ungdom vil få oppleve.

Oslo kommune har vært generøs, det tillater jeg meg å si. Men vi vet at det er riktig og viktig for oppvekst- og idrettsliv. I mitt parti, Venstre, tror vi på en sunn sjel i et sunt legeme. Tenk bare på hva nærheten til skolene vil si. Og omreguleringen, om enn omstridt, var helt riktig. I sin tid, på Bjørne Byhrings anmodning, tok jeg det opp med Høyre-byråd Bård Folke Fredriksen som hadde mange motforestillinger, men til slutt gav sin støtte. Nå skal det realiseres.

Alt henger sammen her i verden, urverket i en klokke, og tomter, utbygging, skole, barnehage i et distrikt. Nå er byggingen av Holmen barneskole i god gang, og vi gleder oss alle over det. Slemdal skole er stengt, den totalrenoveres. Og for å få plass til alle elevene er det foreslått å ekspropriere hus på vestsiden eller nordsiden. Svært ugreit. Og på Holmen skole blir det ikke plass til flerbrukshall eller en barnehage som det er meget stort behov for.

Efter mitt syn er det nå tid for "pay back". Oslo kommune burde få kjøpe tomten til Holmenkollen Tennisklubb som nå vil bli lagt ut for salg. Og den bør kommunen få for en anstendig pris. Vi bør ikke ha 6 etasjers blokker her og salg til eiendomsutviklere som kun vil tjene penger. Vi må tenke på fellesskapet og det som er til beste for bydelen.

Mitt sommerhåp er at Oslo kommune og Holmenkollen Tennisklubb nå finner sammen og søker en konstruktiv løsning.

Terje Bjøro
Nestleder, Vestre Aker bydelsutvalg
Gruppeleder Venstre, tidligere bystyremedlem

LES OGSÅ: HTK får bygge sitt drømmeanlegg på Midtstuen