ANNONSE
Annonse
Akersposten

Barnehage konkurs etter turbulent virksomhet

KONKURS: Barna i Saci barnehage i Husebyveien fikk nye tilbud, etter dugnadsinnsats fra de ansatte i de kommunale barnehagene.

Da Saci barnehage i Husebyveien gikk konkurs, måtte barnehageansatte i Bydel Ullern gjennom dugnad bruke helgen for å finne plass til de 24 barna.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2018 kl 17:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: - Det var bare et tidsspørsmål om når barnehagen måtte stenge. Vi har dessverre vært nødt til å bruke mye tid og ressurser på denne barnehagen. Ved siste tilsyn var det avvik ved driften som bydelen mener kunne være utslagsgivende for å stenge barnehagen, sier kultur- og oppvekstsjef i Bydel Ullern, Lennart Hartgen.

Roser de ansatte for innsatsen

Før dette ble iverksatt var det altså en kreditor som slo Saci barnehage konkurs, noe bydelen fikk beskjed om sist torsdag. Barnehagens familiedrevne eierselskap er registrert som A&M Norway Limitid, hvor eiere også er involvert i driften av andre barnehager. Akersposten har gjennom telefon/SMS forsøkt å få kontakt med eierne uten å lykkes.

- Vi måtte ta helgen til hjelp og jeg vil skryte av innsatsen fra de ansatte i flere barnehager som tro til i fritiden sist helg. Vi måtte finne plass i sju ulike kommunale barnehager. Selv med den korte fristen, fikk alle de 24 barna ny barnehageplass allerede mandag denne uken. Barna har også fått en tryggest mulig overgang ved at noen ansatte fra Saci barnehage, følger med barna over i våre kommunale barnehager, på tidsavgrensede kontrakter. Vi måtte improvisere, blant annet med å rydde og sette i stand rom for dette, sier Hartgen.

Turbulente forhold

Akersposten hadde for noen år siden flere saker om barnehagen som opplevde foreldreopprør på bakgrunn av dårlig drift, trusler fra eiere om at barn ville bli tatt ut av barnehagen om foreldre gikk ut og sa noe negativt om barnehagen, flere krav fra bydelen om retting i driften, stor utskiftning av ansatte, anmeldelse av kritikkverdige arbeidsforhold for de ansatte til Arbeidstilsynet, periode uten styrer, eiere som ble anmeldt av FAU for underslag av penger etter basarer til inntekt for World Wildlife Fund. Pengene kom til rette etter at forholdet ble anmeldt og eiernes advokat sa det hele var en misforståelse. Det skjedde mye i løpet av kort tid.

Dårlig økonomisk styring

- Som sagt har vi brukt mye tid på denne barnehagen. Bydel Vestre Aker har også vært involvert i tilsynet av barnehagen. Både Fylkesmannen og byrådsavdelingen har vært involvert i saken. Omstendighetene rundt barnehagen har gått fra vondt til verre og barnehagen var til tider også preget av dårlig økonomisk styring, sier Hartgen.

Kan dere håndtere at flere private barnehager går konkurs?

- Det frigjøres alltid flere barnehageplasser ved skolestart, men per dags dato er bydelens kommunale barnehager fulle, sier Hartgen.

Mads barnehage klarte å åpne en hel avdeling med plass til ni barn. Åtte barn fikk plass i Smestad og Priorveien barnehage. Resten av barna fikk plass i Blokkajordet, Hullebergmyra, Kjosjordet og Ullern barnehage.

Les også:

Suksessbarnehage røper hemmeligheten bak toppkarakterene

7 barnehager i Vestre Aker topper blant 2661

Følg Akersposten på Facebook