Akersposten

Barnehage konkurs etter turbulent virksomhet

KONKURS: Barna i Saci barnehage i Husebyveien fikk nye tilbud, etter dugnadsinnsats fra de ansatte i de kommunale barnehagene.

Da Saci barnehage i Husebyveien gikk konkurs, måtte barnehageansatte i Bydel Ullern gjennom dugnad bruke helgen for å finne plass til de 24 barna.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2018 kl 17:58

ULLERN: - Det var bare et tidsspørsmål om når barnehagen måtte stenge. Vi har dessverre vært nødt til å bruke mye tid og ressurser på denne barnehagen. Ved siste tilsyn var det avvik ved driften som bydelen mener kunne være utslagsgivende for å stenge barnehagen, sier kultur- og oppvekstsjef i Bydel Ullern, Lennart Hartgen.

Roser de ansatte for innsatsen

Før dette ble iverksatt var det altså en kreditor som slo Saci barnehage konkurs, noe bydelen fikk beskjed om sist torsdag. Barnehagens familiedrevne eierselskap er registrert som A&M Norway Limitid, hvor eiere også er involvert i driften av andre barnehager. Akersposten har gjennom telefon/SMS forsøkt å få kontakt med eierne uten å lykkes.

- Vi måtte ta helgen til hjelp og jeg vil skryte av innsatsen fra de ansatte i flere barnehager som tro til i fritiden sist helg. Vi måtte finne plass i sju ulike kommunale barnehager. Selv med den korte fristen, fikk alle de 24 barna ny barnehageplass allerede mandag denne uken. Barna har også fått en tryggest mulig overgang ved at noen ansatte fra Saci barnehage, følger med barna over i våre kommunale barnehager, på tidsavgrensede kontrakter. Vi måtte improvisere, blant annet med å rydde og sette i stand rom for dette, sier Hartgen.

Turbulente forhold

Akersposten hadde for noen år siden flere saker om barnehagen som opplevde foreldreopprør på bakgrunn av dårlig drift, trusler fra eiere om at barn ville bli tatt ut av barnehagen om foreldre gikk ut og sa noe negativt om barnehagen, flere krav fra bydelen om retting i driften, stor utskiftning av ansatte, anmeldelse av kritikkverdige arbeidsforhold for de ansatte til Arbeidstilsynet, periode uten styrer, eiere som ble anmeldt av FAU for underslag av penger etter basarer til inntekt for World Wildlife Fund. Pengene kom til rette etter at forholdet ble anmeldt og eiernes advokat sa det hele var en misforståelse. Det skjedde mye i løpet av kort tid.

Dårlig økonomisk styring

- Som sagt har vi brukt mye tid på denne barnehagen. Bydel Vestre Aker har også vært involvert i tilsynet av barnehagen. Både Fylkesmannen og byrådsavdelingen har vært involvert i saken. Omstendighetene rundt barnehagen har gått fra vondt til verre og barnehagen var til tider også preget av dårlig økonomisk styring, sier Hartgen.

Kan dere håndtere at flere private barnehager går konkurs?

- Det frigjøres alltid flere barnehageplasser ved skolestart, men per dags dato er bydelens kommunale barnehager fulle, sier Hartgen.

Mads barnehage klarte å åpne en hel avdeling med plass til ni barn. Åtte barn fikk plass i Smestad og Priorveien barnehage. Resten av barna fikk plass i Blokkajordet, Hullebergmyra, Kjosjordet og Ullern barnehage.

Les også:

Suksessbarnehage røper hemmeligheten bak toppkarakterene

7 barnehager i Vestre Aker topper blant 2661

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...