Akersposten

Barn og eldre satte norgesrekord

Milla Krohn Traaseth (t.v) og Wenche Risø har møttes før, og gjorde det igjen da hele tredje trinn ved Bestum skole var på besøk på Silurveien sykehjem fredag. Foto: Fredrik Eckhoff

Med hele tredje trinn på Bestum skole på besøk ble det mye mimring, latter, prat og sammenlikning av barndomsopplevelser på Silurveien sykehjem. Norgesrekord var det også.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2016 kl 11:27

ULLERN: – Vi ønsket rett og slett å åpne dørene og invitere hverdagen inn til beboerne, sier Turid Mood, institusjonssjef ved Silurveien sykehjem. Fredag møttes 84 Bestum skole-elever 40 beboere ved Silurveien sykehjem til noe som skal være en norgesrekord i generasjonsmøte.

Flere møter i løpet av året

Fredag var hele 84 av de 87 tredjeklassingene ved Bestum skole på besøk, noe som skapte både liv og røre, prat og latter blant både store og små på sykehjemmet. Dette var den store finalen, etter at klassene har vært på besøk enkeltvis tidligere i skoleåret.

Derfor har også noen av de eldre og barna blitt kjent med hverandre tidligere, og Milla Krohn Traaseth (8) og Marius Berg Sælebakke (8) forteller begge at de har vært der før.

Milla Krohn Traaseth og Marius Berg Sælebakke koste seg med pølser og prat med beboere ved Silurveien sykehjem.


– Vi har snakket med flere av de gamle om hva de driver med, hvordan de hadde det før, og hva vi driver med, sier Milla.

– Jeg har snakket med en dame som var over 100 år. Det gikk helt fint. Jeg måtte bare si noen ting dobbelt, forteller Marius.

– Hva lærer dere av å snakke med dem som er så mye eldre enn dere?

– Vi har skjønt at den del ting var annerledes. Nå er det ikke krig for eksempel. Det var det da de var unge, sier Milla.

– Det er veldig hyggelig å snakke med de eldre. De har mye rart å fortelle, sier Marius.

Og en av de som Milla har snakket med tidligere, er Wenche Risø.

– Festlig!

– Hvordan er det å ha tredjeklassingene på besøk?

– Det er festlig! smiler hun og påpeker at de gjorde mye av det samme som barna gjør i dag.

– Vi badet og hoppet tau, sier hun.

– Det gjør vi også, sier Milla.

– Også gikk vi turer i skauen! sier Wenche.

– Det gjør vel barn i dag også? sier vi.

– Ja, jeg håper det! smiler den eldre kvinnen, som forteller at hun har bodd store deler av livet sitt i Nils Collett Vogts vei på Voksen, avbrutt av 12 år i utlandet.

Ville invitere hverdagen inn

Flere ganger i løpet av det siste skoleåret har tredjeklassinger vært på besøk på sykehjemmet, noe som er et resultat av et samarbeid mellom sykehjemmet og FellesGlede Ressurspartner.

Barna fra Bestum underholdt med sang, dans og turn på sykehjemmet.


– FellesGlede har knyttet kontakt med en lokal skole, utarbeidet opplegg, koordinert besøkene og skal legge til rette for videre samarbeid, sier Mood. – Målet er at besøkene vi har hatt av klassene, bare er starten på et spennende og langvarig samarbeid til felles glede, aktivitet og læring for både beboerne og elevene.

Sosialentreprenør Halvor Seim i FellesGlede, er han som har fått i stand samarbeidet. Han mener at slike treff er vinn-vinn for alle parter.

– De eldre får mer besøk, litt annerledes aktivitet og ikke minst mye glede i samvær med barn. Samtidig som barna lærer om livets gang, får tilgang til historier fra gamle dager og en mulighet til å koble læring opp mot samfunnet og livet. Det er kun fordeler ved et slikt samarbeid, sier Seim.

– Rekord

Han tror ikke at et generasjonsmøte av slike dimensjoner noen gang før er arrangert her til lands, så han mener at Silurveien sykehjem og Bestum skole her har satt en norgesrekord.

I tillegg til å prate og spise pølser sammen, fikk beboerne ved sykehjemmet også oppleve både sang, turn og annen underholdning fra barna. Smilene satt løst, både blant eldre og yngre.

Les også:

Foreldrenes gave til Bestum-vennskap

Gigantutbygging på Montebello

Høyblokker langs Mærradalen

Her kommer nye Huseby

Flere nyheter på Akersposten.no:

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...