Akersposten

«Balsam i Marka»

STOR RO: Roen hadde senket seg da jeg nådde dette punktet. Alle foto: Vidar Bakken

Det finnes et godt middel mot bakrus om du ikke blir fanget av sofaen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2018 kl 12:12

MARKA: Selskapet varte lenge lørdag. Tungt å våkne denne søndagen. Det var likevel enkelt å bevege seg fra seng til sofa.

"Skal vi ta en tur i marka?"

Spørsmålet hennes lød som torden i mine ører og jeg beskyttet meg bak nærmeste pute. Unnskyldningen med litt vondt i benet ble totalt avfeid. Her skulle det haltes hele veien til Skjennungstua. Fikk heldigvis kompromisset meg til Frognerseteren – Tryvannstua med små avstikkere. Min kjære poengterte at det ikke ville være noen jeg kunne imponere med denne turen. Samma det.

Parlamenteringen tok såpass med tid at det faktisk var ledig p-plass ved Sporten og de fleste var på vei hjem da vi entret skogen. Det var ikke jeg som kjørte.

Hodet var ikke helt med den første kilometeren, men plutselig lettet tåkebankene blant hjernevinningene. Hode og øyne fanget inn frisk luft og gylne farger. Uttrykket balsam for sjelen fikk igjen betydning, særlig da føttene også ville være med. Selv om Are Kalvø er skeptisk til nordmenns turvaner, så kunne jeg leve med min tur denne søndagen. Etteruroen knyttet til god rødvin sist natt hadde nærmest forsvunnet etter et par kilometer og fremme ved Tryvannstua var alt fryd og gammen.

KANELBOLLER: Tryvannstua serverer varme kanelboller som kan nytes med denne utsikten.

Kanelbolle med melis kombinert med varm sjokolade er ikke å forakte. Glade barn og voksne i alle aldre skinte om kapp med solen. Ble rent lyrisk. På nabobordet gikk diskusjonen om hvem sin tur det var til å skifte bleie. Det ble løst med latter og stein, saks, papir. Løsningsorientert.

AVSTIKKERE: Hvor fører denne hen? Min nærmeste fører an i ukjente trakter.

På vei hjem tok overmotet nesten overhånd. Var på nippet til å foreslå Skjennungstua, men klarte å styre meg. Tok noen avstikkere på små stier for å vise at her var det krefter i overflod, uten at fruen ble synlig imponert. Kom til pynten og fikk sikt over herlige Oslo og fjorden. Bakrusen var glemt og magen hadde begynt å knurre. Hjemme ventet fårikål. Livet lekte igjen.

Takk til Marka.

NESTE SOMMER: Den kommer igjen. Nå er det tid for drømmer.

Vidar Bakken
redaksjonssjef

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...