ANNONSE
Annonse
Akersposten

Avholdsmannen Eirik (18): - Kompiser forstår ikke alltid hvorfor jeg prioriterer fotball

SATSER HARDT: Eirik Heggdal Evensen (18) bærer kapteinsbindet for ett av Ullerns juniorlag. Nå hylles han av seniorlagets hovedtrener for den profesjonelle mentaliteten. Foto: Ullern Fotball

Ullerns hovedtrener forteller han er en stor fan av juniorenes hærfører, Eirik Heggdal Evensen, og sier stoppertalentet er blitt en trendsetter i klubben.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2017 kl 21:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: Akersposten fortalte nylig om hvordan Ullern fotball er blitt hovedstadens største klubb på juniorsiden.

- Vi jobber veldig hardt for at fotball skal være noe du kan holde på med så lenge du ønsker. Hos oss skal det være et tilbud som tillater å gjøre det, uavhengig av ambisjon og ferdighetsnivå. Det vil si at det skal være rom for å spille ball med gutta etter at du har funnet noe viktigere i livet, sa Runar Mathiassen, ansvarlig for Ullern junior og jr.1-trener.

Sikter mot Vålerenga

For Eirik Heggdal Evensen er lærkula langt på vei det gjeveste i livet. Satsingen i Ullern beskriver midtstopperen som profesjonell og seriøs, til tross for at vi snakker om en breddeklubb.

- Den gir meg muligheten til å satse på fotball i mitt nærmiljø, selv om jeg ikke er på toppnivå med tanke på min alder, sier 18-åringen – og legger ikke skjul på at han har satt store mål for fotballfremtiden.

- Mine ambisjoner er å spille på Vålerenga, og om du googler navnet mitt om 10 år så håper jeg at du finner det i A-stallen til Vålerenga og gjerne i forrige landslagstropp, sier Eirik.

Dette skoleåret er fotballtalentet russ, som i tradisjon tro ofte er synonymt med utenomsportslige aktiviteter, for tenåringer på vei til voksenlivet.

Ullern-junioren har på sin side bestemt seg for å gi avkall på deler av ungdomslivet, for å realisere den store guttedrømmen.

- Jeg er nå kommet i den alderen hvor alkohol, festing og russebuss har blitt temaer. Dette er jo en veldig dårlig kombinasjon dersom en ønsker å bli god, så jeg drikker verken alkohol eller er på russebuss, sier Eirik.

Mye ikke-organisert trening

Kosthold og tilstrekkelig søvn er heller andre faktorer 18-åringen er opptatt av, selv om det tidvis gjør at han må forklare «annerledes-faktoren».

- Det kan av og til være litt vanskelig å kombinere med kompiser som ikke alltid skjønner at jeg prioriterer fotballen, forklarer Eirik.

Flere av dagens fotballstjerner har tidligere uttalt at det var all egeninnsatsen som fikk dem gjennom det trange nåløyet til å skulle gjøre hobbyen til jobb.

Eirik er derfor bevisst på å yte mye, også utenom den organiserte treningen på Ullernbanen.

- Mengden varierer ut i fra tid og overskudd, men jeg klarer i hvert fall å trene styrke to ganger i uken, i tillegg til balanse en gang i uken. Det handler om å finne rom for å være igjen etter øktene for å terpe litt ekstra på langpasninger, headinger og lignende, når de andre går i garderoben, sier den ambisiøse kapteinen.

Hylles av sjefen

Seniorlagets hovedtrener, Ole Johan Aas, sier det er vanskelig å skulle snakke om juniorenes lederfigur, uten å beskrive ham som menneske:

- Men skal jeg velge ett ord til å beskrive ham, vil jeg bruke ordet «profesjonell», og det er ikke det dummeste å bli kjennetegnet ved om man ønsker å bli god i fotball, sier Aas – og utdyper hva han legger i sitt syn på stoppertalentet.

- Eirik tør å gå egne veier, og bryr seg ingenting om han skiller seg ut i mengden. Om det innebærer søvn i stedet for FIFA, trening i stedet for fest, eller hva enn det er, så har Eirik en personlighet som tilsier at han kan nå veldig langt med fotballen, sier Aas.

Saken fortsetter under bildet.

BEGEISTRET: Ullern seniorlags hovedtrener, Ole Johan Aas, sier det bare er tidsspørsmål før Eirik Heggdal Evensen (18) er A-lagsspiller. Foto: Ullern Fotball

Seniortreneren er derfor blitt spesielt imponert over juniorspillerens mentalitet. En lederskikkelse som gjør sitt ytterste for at laget skal prestere på best mulig vis.

- Han viser alltid en meget god tilstedeværelse, og er med tanke på alderen veldig god til å kommunisere ute på banen. Det er aldri synd på Eirik, selv om han har litt vondt eller er litt småforkjølet. Han velger i stedet alltid å se muligheter for å bli bedre i enhver situasjon, sier Aas.

Treneren er supporter

Én av Ullerns ambisjoner er å få spillerne til å bidra maksimalt for at lagkameratene og de selv skal bli bedre i fotball. Og her scorer kapteinen høyt. Veldig høyt.

-Eirik er en trendsetter her, og en spiller vi setter utrolig stor pris på spiller med Ullern-logoen på brystet, sier Aas – og innrømmer 18-åringen banker hardt og snart veldig velkomment på A-lagsdøra.

- Den utviklingen Eirik har hatt på grunn av sin profesjonalitet i hverdagen er formidabel. Utvikling i fotball er samtidig veldig vanskelig å spå, men om han fortsetter på dette viset, er det bare et tidsspørsmål før han er A-lagsspiller i Ullern. Hvor raskt avhenger først og fremst av han selv. Han har hvert fall en A-lagstrener som er en stor fan, avslutter Aas.

LES OGSÅ: Skreddersydde tilbud har gjort Ullern best i klassen

LES OGSÅ: «Nå kommer de fleste talentene fra Oslo vest»

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ:
Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!