ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Asfaltér sjæl!»

Rett utenfor Vinderen seniorsenter er det store hull i veien, og disse er bare små eksempler på situasjonen, mener Høyres Yngvar A. Husebye. Foto: Privat

«Jeg foreslår en dugnad, hvis byrådet kan fremskaffe asfalt, så kan vi innbyggerne ta i et tak og få fikset de verste hullene.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 10:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Oslos nåværende byrådsleder, Raymond Johansen (Ap) viste en gang sin holdning til brysomme innbyggere som klaget over dårlig snøbrøyting. Det hadde snødd mye den vinteren, og byråd Johansen var lei av alle klagene. «- Måk sjæl!», var hans uttalelse dengang. Den uttalelsen går vel inn i historiebøkene som en klassiker.

Det må være irriterende å få alle disse klagene, enten det gjelder søppeltømming, snøbrøyting, manglende parkeringsplasser, og annet som brysomme innbyggere er opptatt av. Noen er til og med irriterte over den nyinnførte eiendomsskatten, som øker med 50 % i år. Av og til kan det sikkert være ønskelig å bytte ut velgerne, som ikke verdsetter alt det harde byrådsarbeidet.

LES OGSÅ: «Kommunen styrer bilen din»

Jeg er redd jeg må komme med en klage til. Vedlikehold av veiene. Hull så store som medisinballer i veibanen. Det har aldri vært verre enn det er nå, både i boligveier og på større veier. Jeg er gammel nok til å huske at det ikke alltid var perfekt under det borgerlige byrådet, men så ille som det er nå må være ny oslorekord. Det er ikke få innbyggere som får sine biler ødelagt i disse dager. Jeg antar verkstedsbransjen sender sine varmeste tanker til det rødgrønne byrådet.

Det kreves nå sikk-sakk-kjøring på høyt nivå for å unngå de verste gropene. Men jeg tror selv Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal vil slite i oslotrafikken. Jeg har ikke sett én anleggsbil ute for å fikse de verste hullene. Hva sier byens bussjåfører, ambulansesjåfører og taxisjåfører, de kan umulig godta slike arbeidsforhold?

Behovene er nå så store at det vil kreve en ekstraordinær oppgraderingspakke for veivedlikeholdet i Oslo. Jeg vil derfor komme byråd Johansen i forkjøpet: Jeg er klar til å dra rundt med en bøtte med asfalt, og fylle de verste hullene. Så kan man ta finvedlikeholdet til våren, hvis man har tro på at veier står høyt på listen til dagens byråd. Jeg foreslår en dugnad, hvis byrådet kan fremskaffe asfalt, så kan vi innbyggerne ta i et tak og få fikset de verste hullene. Og så kan byrådslederen fornye sin klassiske uttalelse med en ny en: «- Asfaltér sjæl!»

Yngvar A. Husebye (H)
byutvikling-, miljø- og samferdselskomiteen, Bydel Vestre Aker

LES OGSÅ: «Kommunen styrer bilen din»

Utbygger felte 100 år gammel tre i Lilleakerveien – ante ikke at det var ulovlig

I flere timer hektet fast i en BMW

Følg Akersposten på Facebook