Akersposten

Arbeidet med nye Smestad skole er i gang

PLANOMRÅDET: Her er området som kan benyttes til å etablere ny ungdomsskole. Foto: Undervisningsbygg

De første skissene for ny ungdomsskole på Smestad har sett dagens lys. Se skissene i saken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2021 kl 17:33

SMESTAD: Akersposten skrev tidligere i år om reaksjonene, da nyheten om planene for en gigantskole på Smestad skoles område ble lansert av Utdanningsetaten. I planene inngår en seksparallell ungdomsskole på Smestad skoles tomt, samt utvidelse av barneskolen. Byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap støtter planene, mens de samme planene fikk liten gehør fra skolens ledelse, FAU og politikere. De var alle svært skeptiske til en stor skole med rundt 1380 elever fordelt på ungdomsskolelever (540) og elever fra barneskolen (840) i samme område, med fare for reduserte utearealer, tapt skolehage og en uholdbar trafikksituasjon. Ønsket er å utvide Smestad skole som ren barneskole og la planlagte Hoff skole bli ren ungdomsskole.

Les saken: Planlegger gigantskole på Smestad

Ny trafikkløsning

Nå har Utdanningsetaten og Undervisningsbygg vært på skolen og presentert foreløpige planer med tre ulike konsepter. Det som er felles for de tre konseptene er å hindre biltrafikk i Priorveien gjennom skolens område. Man foreslår innkjøring øverst i denne delen av Priorveien, til parkeringsplass sydvest for Smestadhjemmet. Denne skal betjene parkering for kjørende til skole, barnehage, flerbrukshall og sykehjem. Denne løsningen bidrar til å frigjøre areal til skolens uteområde.

Konsept 1.

Dette viser en ungdomsskole som til en viss grad er integrert med barneskolen, hvor bygningsmassen i hovedsak legges langs Priorveien . En flerbrukshall må på plass og den er tenkt plassert under skolegården, hvor dagens ballbane og skolehage blir beholdt. Dagens hovedbygg rehabiliteres.

Klikk for større versjon

Konsept 2.

Skissen tar utgangspunkt i frittliggende ungdomsskolebygg ut mot Konventveien, mens dagens hovedbygg rehabiliteres og utvides. Dagens ballbane blir flyttet og blir noe mindre. Skolehagen beholdes. Også her tenker man seg flerbrukshall under skolegård.

Konsept 3.

Her legges ungdomsskolen på andre siden av Priorveien, ved siden av dagens barnehage, godt adskilt fra barneskolen. Dagens hovedbygg rehabiliteres og utvides. Her vil man legge flerbrukshall under dagens ballbane og med ballbanen på taket. Skolehagen må i dette tilfellet flyttes til et annet sted.

Etter planen skal ny ungdomsskole stå ferdig til skolestart i 2028.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...