Akersposten

– Åpningen av videregående skoler var ikke gjennomtenkt

Både Persbråten og Ullern videregående skoler har nå korona-smittede. Ullern er tilbake til hjemmeskole.

– Åpningen av videregående skoler var ikke gjennomtenkt, sier en mor til en elev ved Persbråten videregående skole. Nå har det dukket opp et tilfelle av smitte blant elevene ved skolen. Moren møter full forståelse fra Persbråtens rektor.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2021 kl 12:49

PERSBRÅTEN: De siste dagene har flere elever ved Ullern videregående skole fått påvist korona-smitte, og det førte til at Ullern-elevene måtte tilbake igjen til hjemmeskole bare noen dager etter at Oslos videregående skoler igjen kunne gå tilbake til gult nivå, altså undervisning på skolen.

Fredag formiddag meldes det om smitte også blant elever på Persbråten videregående skole. Det er foreløpig snakk om én smittet elev, og denne skal ikke ha blitt smittet på skolen.

I praksis betyr dette nå at fire lærere, fem lærerstudenter og et større antall elever er i karantene til langt inn i vinterferien som nå starter.

– Burde ventet

Det siste provoserer en mor til en Persbråten-elev. Hun understreker at sønnen hennes ikke er rammet av dette utbruddet, men hun syns spesielt synd på lærere og elever som nå må ut i karantene fordi de ble sendt tilbake på skolen denne uken.

– Jeg har vondt av lærerne som nå må i karantene. Denne beslutningen var ikke gjennomtenkt, sier hun om at de videregående skolene etter flere måneder med hjemmeskole, den siste uken har vært tilbake på gult nivå.

Kvinnen mener at ettersom det bare var en uke igjen med skole før vinterferien, burde Oslo kommune ventet med å sende elever og lærere tilbake på de videregående skolene.

– Min sønn sier også at dette ikke føltes riktig, sier hun.

Rektor forstår

Til Akersposten sier Persbråten-rektor Børven Moberg at hun har stor forståelse for uttalelsene hennes.

– Mange stilte seg litt undrende til avgjørelsen om gult nivå igjen, når det var like før vinterferien. Særlig ettersom Raymond Johansen omtrent samtidig sa at det var økende smittetall igjen i Oslo, sier hun.

– Jeg forstår bekymringen til både foreldre, elever og ansatte, sier hun.

– Vi prøver så godt vi kan å forhindre smittespredning. Blant annet har elevene pauser inne, og ikke ute sammen med de andre på skolen, sier hun. – Men vi kan jo ikke forhindre at de møtes andre steder.

Økende blant barn og unge

Fredag skriver VG at det er en økning i korona-smitte blant barn og ungdom i Oslo vest, i bydelene Frogner, Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker.

– Vi ser at det smitter mer mellom barn og unge, derfor mistenker vi at det kan være en mutert virusvariant, men dette er ikke bekreftet, sier kommunikasjonsrådgiver Anette Alexandra Dey i bydel Frogner til VG.

Til VG sier hun at det kan se ut som utbruddene henger sammen.

– Det er barn og unge som har blitt sendt på aktiviteter med milde forkjølelseslignende symptomer. Foreldre må være mer oppmerksomme på dette, sier hun.

Oslo Handelsgym og Hartvig Nissen er blant andre videregående skoler som nå har tilfeller av korona-smittede elever.

LES OGSÅ: Ullern vgs ut mot netthets blant elevene

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...