Akersposten

Åpning av bekken i Hovseterdalen skapte temperatur

IMOT: Flertallet i bydelsutvalget gikk imot en gjenåpning av Mærradalsbekken. Illustrasjon: Grindaker as Landskapsarkitekter

Det ble litt debatt da bydelsutvalget i Vestre Aker skulle vedta en uttalelse i forbindelse med forslaget om å få Mærradalsbekken opp i dagen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2020 kl 13:54

HOVSETERDALEN: I 2018 vedtok bystyret at det skulle utarbeides et forprosjekt med formål at Mærradalsbekken skulle delvis åpnes gjennom Hovseterdalen. Siden er det arrangert infomøter og workshop, hvor lokale har kommet med spørsmål og innspill i saken.

Les saken: Slik kan en bekk i Hovseterdalen se ut

Stor motstand

Nå er forprosjekt for gjenåpning av Mærradalsbekken kommet til politisk behandling i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker.

Motstanden mot bekkeåpningen blant lokalbefolkningen rundt Hovseterdalen synes stor, hvor blant annet barnas aktiviteter og sikkerhet har hatt fokus. Det har ført til at både Høyre og Arbeiderpartiet lokalt har snudd i saken. Det kan også få konsekvenser når bystyret til slutt skal ta den endelige avgjørelsen om gjenåpning av bekken.

Lesogså: – Dalen fungerer fantastisk godt som den gjør i dag

God medvirkning

I bydelsutvalget mente representantene fra MDG, SV og Venstre at medvirkningsprosessen i denne saken hadde vært god og ble reflektert i forprosjektet, hvor blant annet barnas sikkerhet var godt ivaretatt. Det ble blant annet pekt på at dette ville gi dalen nye kvaliteter og var en del av det byøkologiske programmet for bekkeåpninger. Overvannsproblematikk, vannrensing og større naturmangfold var noen av stikkordene.

Må lytte

Høyres representanter pekte på at man må lytte til befolkningen, hvor motstanden er stor. BU-leder Yngvar A. Husebye mente at 600 meter med åpen bekk med plastsåle, hadde liten betydning for å håndtere overvann og ville ha liten betydning for naturmangfoldet. Det er ikke lenger snakk om å følge det gamle bekkeløpet eller anlegge den der bekken går i rør i dag. Han viste også til at i «Barnas dal» brukte barnehagebarn området daglig og at barnehagebestyrere ikke er tilhengere av bekkeåpning.

Les også: – Jeg blir kvalm, uvel og trist

Vedtaket

Høringsforslaget som fikk flertallets stemmer, Høyre, Ap og Frp (11 stemmer) lyder som følger:

Bydel Vestre Aker er svært positive til oppgradering av grøntområdene i Hovseterdalen. Dette er et friområde som i dag benyttes av mange av bydelens innbyggere, både sommer- og vinterstid. Spesielt positivt er det at dette friområdet er godt tilrettelagt for eldre og bevegelseshemmede. Det benyttes også flittig av de nærliggende skoler og barnehager
Bydel Vestre Aker er imidlertid imot åpning av bekken som i dag ligger under bakken. Bydelen mener en åpning vil kunne forhindre flyten mellom de forskjellige områdene i Hovseterdalen, og samtidig legge hindringer for dagens bruk.

Miljøgevinsten av en åpning må anses å være nokså beskjeden all den tid det meste av bekken allerede i dag ligger åpen. Større gevinst vil det anses å være å i større grad vedlikeholde den allerede eksisterende åpne delen av bekken fra Ankerveien til Røahagen. Den åpne bekken har behov for rensing, fjerning av vegetasjon og kantklipping. Her ville det også vært store gevinster i å investere i forskjønning og parkmessig infrastruktur.Hovseterdalen er også barns skolevei, og vei til arbeid for mange enten til fots eller med sykkel. Det er derfor viktig å ha fokus på sikkerhet i tilknytning til reise til og fra hjem.

Bydel Vestre Aker er positive til Bymiljøetaten vil påta seg fremtidig drift av parkanlegget, og ber om at dette også inkluderer området mellom Ankerveien og Røahagen

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...