Akersposten

Åpner kafé igjen i populære lokaler

Linda Liebeck ønsker snart velkommen til Schlägergården igjen. Hun håper å kunne ta i mot de første gejstene før jul. Foto: Reidar Martinsen

– Det her er nesten magisk. Et fantastisk flott og vennlig sted, sier den nye kaféinnehaveren om lokalene hun er i ferd med å flytte inn i.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2018 kl 15:34

LILLEAKER: Gladnyhet til alle på Lilleaker og omegn: Schlägergården Kafé åpner igjen! Og kanskje allerede før jul. Det er i alle fall hva den nye innehaver, Linda Liebeck (39), håper på. Hun er i full gang med å pynte til jul i det historiske bygget – som bærer mer preg av et koselig hjem, enn et serveringssted.

Linda er full av lovord om det historiske bygget.

– Det her er nesten magisk. Et fantastisk flott og vennlig sted, og nettopp hva jeg var på jakt etter da jeg flyttet til Ullern, sier Linda som har lang erfaring i bransjen.

– Min siste jobb før jeg kom hit, var å drive nabokaféen Oslo K på Fagerborg. Da jeg flyttet til Bestum, var jeg mye på farten rundt i strøket og oppdaget raskt Schlägergården. Plutselig skjønte jeg at det var ledig, og var kjapt på tråden til eieren, Mustad Eiendom. Og nå er jeg her og veldig klar – bare Oslo kommune får gitt meg grønt lys for serveringsbestilling. Det går jo ofte litt sent i byråkratiet, smiler Linda.

God erfaring

Linda er utdannet kokk, og har blant annet halvannet år bak seg på restauranten Noma, kåret til en av verdens aller beste restauranter.

Linda Liebeck satser i første omgang på vanlig kafévirksomhet, men håper en gang utpå nyåret også å kunne servere middag på Schlägergården.

– Det var lærerikt, men veldig langt unna det jeg selv ønsker å drive. Jeg trives på små, intime steder hvor man får nærkontakt med gjestene og hvor man får den gode «hjemmefølelsen». Og den kan skapes her på dette stedet, sier Linda som har gjort noen endringer etter at hun overtok.

Det skal, om mulig, bli enda mer hjemmekoselig enn det har vært før.

– Vi har satt inn noen gamle skap, som blant annet gir rom for tallerkener og annet. som vi benytter i restauranten. Vi har noe begrenset plass, og det er ikke mulig å bygge om noe – den 200 år gamle bygningen er jo fredet, sier Linda.

Håper på middag

Linda Liebecks planer er i første omgang å åpne for vanlig kafédrift, men håper en gang utpå nyåret også å åpne for middagsgjester. Da skal det også bli mulig å få seg et glass øl eller vin til maten.

Schlägergården på Lilleaker åpner snart for kafédrift igjen etter å ha vært stengt siden i sommer.

– Vi ser for oss en relativt enkel meny. Det blir helt sikkert pizza, men også noen vanlige middagsretter. Men noen stor meny vil det aldri bli. Vi satser enkelt, men godt. Det skal være hjemmelaget, god kvalitet på det vi serverer, sier Linda som også har designutdannelse fra Westerdals i Oslo og har tre-fire år bak seg i NRK med denne bakgrunnen.

Hun har med andre ord de beste forutsetninger til å videreføre kafévirksomheten på Schlägergården som de forrige driverne skapte, men som de av forskjellige grunner ga opp sist sommer.

Nå lyser det heldigvis snart igjen i vinduene på det historiske bygget.

Historien lever som kjent aller best når den holdes i live.

LES OGSÅ: – Lilleaker mister litt av sjelen

Følg Akersposten på Facebook

Nyhetsbrev fra Akersposten

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...