Akersposten

Åpner for vaksine til 16- og 17-åringer

Foto: Torstein Bøe / NTB

Oslo kommune åpner nå for registrering til vaksine for innbyggere født i 2004 og 2005.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: Det er nå åpnet for at innbyggere født i 2004 og 2005 kan registrere seg for vaksinasjon i Oslo. Dette gjøres via registreringsløsningen i Helseboka som finnes på Oslo kommune sine nettsider. Vaksinesenteret i bydelen der man bor vil så ta kontakt på SMS for å tilby første ledige vaksinetime.

Det skriver Oslo kommune i en pressemelding.

– I Oslo er vaksineringen en prioritet, og vi håper nå å få en høy vaksinedekning i denne aldersgruppa, sier leder for vaksineprogrammet i Oslo, Miert Skjoldborg Lindboe.

– Registrering forutsetter at man har BankID, og vi oppfordrer dermed alle født i 2004 og 2005 til å skaffe seg BankID. Har man ikke dette, må man vente på drop-in eller at bydelen tar kontakt. Det vil ikke være mulig å kontakte vaksinesenteret per telefon eller e-post, sier Lindboe.

Enkelte bydeler vil også starte å tilby vaksinetime til innbyggere i denne aldersgruppen ved å kontakte innbygger per telefon. Dette gjelder kun i bydeler hvor de har kapasitet og ledige doser.

Det vil altså være noe variasjoner den kommende uken med tanke på hvilke bydeler som kan tilby vaksinetime til innbyggere født i 2004 og 2005. Det er allerede satt opp mange dose-2-timer for øvrig befolkning den kommende uken, noe som gjør at enkelte bydeler allerede har fulle timebøker. Oslo kommune skal motta mange vaksinedoser i uke 37, og med denne leveringen vil vi kunne vaksinere alle innbyggere født i 2004 og 2005.

Drop-in vaksinering åpner 6. september

Fra og med 6. september åpner også vaksinasjonssentrene for drop-in vaksinering av innbyggere i denne aldersgruppen. Ved drop-in kan man få hjelp til å sette opp vaksinetime, eller få vaksine på stedet hvis bydelen har ledige timer. Det er altså ikke mulig å møte opp for drop-in på vaksinesenteret uten time, før 6.september.

Innbyggere oppfordres sterkt til å benytte seg av drop-in i bydelen der man bor.

Innbyggere født i 2005, som ennå ikke har fylt 16 år

Innbyggere som fyller 16 år i løpet av året kan tilbys vaksinasjon på lik linje med 16- og 17-åringene. De må ha med samtykkeskjema utfylt av foresatte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...