Akersposten

Åpner festival med brass og bram

Espen Andresen og Anne Bjørnebye Vik, to sentrale personer når Frivilligfestivalen arrangeres lørdag 13. mai ved Røa kirke. Mer enn 35 organisasjoner og foreninger er med! Arkivfoto

Bor du i Bydel Vestre Aker og lurer på hva du skal gjøre i helgen? Da er det bare å krysse av Frivillighetsfestivalen i kalenderen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2017 kl 15:43

RØA: Lørdag 13. mai fra klokken 11.00 er det klart for den store Frivillighetsfestivalen i Vestre Aker! Det er utenfor og i Røa Kirke det skjer.

Variert og spennende

Fra tidlig om morgenen vil mer enn 35 utstillere rigge opp sine stands i telt ute, mens sangkor og orkestre gjør seg klare inne i kirkerommet. Kunstnere henger opp bilder og foto i menighetssalen. Dette blir den største mønstringen av frivilligheten i Vestre Aker hittil, sier leder av Forum for Frivillighet i Vestre Aker, Espen Watne Andresen.

Røa Vel arrangerte den første festivalen i fjor og fikk det mest elendige været man kunne tenke seg, snø, sludd og regn med temperaturer nær null grader.

– Så det dårlige været har vi allerede lagt bak oss. Nå forventer vi bare sol og masse folk, sier Andresen til Akersposten.no.

– Viktig rolle

Forum for Frivillighet i Vestre Aker ble dannet etter den første festivalen.

– I fjor gjennomførte vi en undersøkelse blant lag og foreninger i bydelen. Der kommer det tydelig frem at det vi ønsker oss og trenger, er mer samarbeide. Både på tvers av organisasjonene og mellom oss og med næringslivet og kommunen. Forumet skal jobbe for å knytte disse kontaktene. Vi blir bindeleddet, kan du vel kanskje si, sier Andresen.

– Vi tror også at forumet har en viktig rolle å spille i et samarbeid med politikerne for å lage en frivillighetspolitikk i bydelen. Det er jo slik at bydelen vår er i ferd med å etablere en frivillighetspolitikk. Da er Forumet en partner som kan fremme felles syn på dette fra frivillighetens side.

Starter med opptog over Røa

Han oppfordrer til å komme lørdag 13. mai og oppleve Frivillighetsfestivalen. Her vil du finne idrettslag, historielag, hagelag, modellfly klubb, den nye Nærmiljøhagen ved Voksen Kirke, sangkor, herlige flinke barn i Vestre Aker Strykeorkester og i Sørkedalen sangkor som vil underholde og spennende kunstnere som stille ut og mye annet.

– Her blir det bydelens mest originale lotteri, underholdning og leker for store og små. Og det beste av alt, sier Andresen. – Alt er gratis! Og for en åpning vil vil ha! Her vil brassband marsjere fra Røakrysset klokken 11 og opp til kirken – i spissen for arrangementskomiteen og selveste Oslo bys ordfører Marianne Borgen. Ordføreren besøkte oss også i fjor, og i år er det hun som står for den offisielle åpningen. Så kom og vær med – opplev alt som foregår i vår bydel!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...