Akersposten

Anbefaler ny blokkbebyggelse på Hovseter

NY BEBYGGELSE: Dette er en illustrasjon av alternativ 1B, hvor den høyeste delen av bebyggelsen blir på 5 etasjer. Ill.: NARUD STOKKE WIIG SIVILARKITEKTER

Planforslag om ny blokkbebyggelse på Hovseter, 51 - 54 leiligheter, er ute til offentlig høring. Plan- og bygningsetaten anbefaler det ene forslaget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2021 kl 14:27

HOVSETER: Det foreslås boligbebyggelse og felles kjøre- og gangvei i Landingsveien 14, ved siden av Hovseterhjemmet. Det gamle garasjeanlegget rives for å gi plass til ny bebyggelse.

To alternativer

Utbygger foreslår to alternativer som er ulik i byggehøyde av bygg C i nord.

Alt.1a viser et bygg C med 7 etasjer og alternativ 1b viser bygget med 5 etasjer. Samlet bruksareal, BRA sikres med 4460 m2 i alternativ 1a og med 4160 m2 i alternativ 1b. Dette tilsvarer henholdsvis 54 og 51 leiligheter. Bebyggelsen trappes ned mot sør.

All parkering legges i underjordisk anlegg. Eksisterende vegetasjon mellom Landingsveien og felles gangveg sikres i reguleringsplanen. Eksisterende parkeringsanlegg vil rives og det foreslås 2 underjordiske etasjer for parkering. Det vil sikres p-plasser for Kollektivet borettslag og for Setra borettslag, i tillegg til boligens p-plasser. Bebyggelsen fungerer som en overgangsbebyggelse mot rekkehusene i øst.

Les mer om planforslaget ved å følge denne linken

RIVES: Det gamle garasjeanlegget rives og på tomten bygges nytt garasjeanlegg med bebyggelse over. I bakgrunnen Hovseterhjemmet. Google Maps

Anbefaler

Plan- og bygningsetaten anbefaler alternativ 1B og skriver:

Valgt bebyggelsesstruktur og byggehøyde bidrar til å ivareta både siktakser og fungerer som en «megler» i området. Alternativ 1b ivaretar funksjonen som overgangsbebyggelse på en bedremåte enn alternativ1a pga. lavere byggehøyde.

PBE stiller seg hovedsakelig positiv til utformingen av ny bebyggelse og mener det bidrar til et åpent og tidsmessig arkitektonisk uttrykk, men vi mener at store vindusflater kan sikres samt sammenhengende materialbruk og fargevalør for å unngå sokkelvirkning på underetasjen.

PBE mener at vegetasjon i form av busker og trær mellom bebyggelsen og gangvegen, må sikres i bestemmelsene for å redusere synligheten av sokkelen. Barnehagens uteareal blir mindre skyggelagt om formiddagen i alternativ 1b enn i alternativ 1a. Vianbefalerforslagsstillers alternativ 1b med lavere byggehøyde på bygg C og bedre solforhold på barnehagens utearealer.

Innsigelser

Det er også flere innsigelser til forslaget, blant andre fra Bydel Vestre Aker og boligsameier i området, som mener at Hovseter er ferdig utbygd. Flere mener at tiltaket er i strid med gjeldende og politisk vedtatte planer og at tiltaket er i strid med gjeldende regulering som angir maks 3 etasjer.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...