Akersposten

Ambassadør blant plastflasker, gjenglemt undertøy og ihjelgåtte sko

En pause i arbeidet nedenfor båtopplagsplassen på Skøyen for gjengen fra EUs delegasjon til Norge, Utenriksdepartementet og Hold Norge Rent. Bak fra v: EUs ambassadør til Norge Thierry Béchet, Hildegunn og Fanny (Hold Norge Rent), attaché Louise Ringberg, Thomas, EUs ambassaderåd Andrew Byrne, Véronique og Solveig. Foran fra v: Céline; Bjørnar Dahl Hotvedt (UD) og Richard Scarborough (UD).

Hva gjør EUs ambassadør i Norge på en strand i Bestumkilen en sen septemberdag? Vi måtte sjekke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 10:36

BESTUMKILEN/SKØYEN: Vi liker å tenke på strendene våre som idylliske perler.

– Men når du ser nærmere etter, finner du mye som ikke skal være her.

Og den som sier dette, er ingen hvem-som-helst. Det er EUs ambassadør til Norge, Thierry Béchet. Denne torsdagen tok han med seg en hel gjeng med kolleger i EU-delegasjonen til Norge, et par ansatte i Utenriksdepartementet og Hold Norge Rent, og tok turen til Bestumkilen.

Der gikk de i gang med å rydde i strandkanten, og etter halvannen time, da Akersposten avbrøt arbeidet i noen minutter for å slå av en prat, hadde de allerede stablet opp en hel haug med fulle søppelsekker.

Tema på dagsorden

Rådgiver for EUs delegasjon til Norge, Céline H. Tangen, forteller at dette er en – litt forsinket – markering av Den internasjonale strandryddedagen, som var 16. september.

– Dette er en del av en større kampanje for EUs delegasjoner og ansatte verden over for å rette søkelyset på problemet med marin forsøpling, sier Tangen.

Marin forsøpling vil også stå høyt på dagsordenen når EU er vert for «Our Oceans 2017»-konferansen på Malta fra 5.-6. oktober i år. Norge skal også være vert for denne konferansen i 2019.

Etter å ha bodd i Oslo i bare to uker, er EU-ambassadør Béchet altså allerede i gang med å gjøre nærmiljøet vårt litegrann renere og triveligere, både for mennesker og dyr.

– Dette er en fin måte å gjøre noe sammen på, sier ambassadøren, og forteller at de har kommet over mye plast, og det er også glassflasker, ting som ikke skal være her i naturen.

Han forteller at de også gjør dette for å skape oppmerksomhet rundt det viktige temaet marin forsøpling.

– Neste gang du skal gjøre noe dumt med søppel, gjør du det kanskje ikke! sier Béchet.

Mye rart

Og hva har de kommet over denne torsdags morgenen, der de har ruslet i vannkanten utover fra Skøyen, ved roklubben på Bygdøy-siden av Bestumkilen?

Flere i den store gjengen av ryddere viser og forteller. Det går mye i plast, glass og tøy. Her er det gamle sko, en sliten brystholder og et par matchende sokker. Halvrustne, tomme spraybokser er det heller ikke fritt for.

I hvert fall ikke før «tornadoen» fra EU-delegasjonen til Norge, Utenriksdepartementet og Hold Norge Rent hadde vært der!

Les også: – Meg får du ikke til å briste

Her er de nye bomprisene

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...