ANNONSE
Annonse
Akersposten

Ambassadør blant plastflasker, gjenglemt undertøy og ihjelgåtte sko

En pause i arbeidet nedenfor båtopplagsplassen på Skøyen for gjengen fra EUs delegasjon til Norge, Utenriksdepartementet og Hold Norge Rent. Bak fra v: EUs ambassadør til Norge Thierry Béchet, Hildegunn og Fanny (Hold Norge Rent), attaché Louise Ringberg, Thomas, EUs ambassaderåd Andrew Byrne, Véronique og Solveig. Foran fra v: Céline; Bjørnar Dahl Hotvedt (UD) og Richard Scarborough (UD).

Hva gjør EUs ambassadør i Norge på en strand i Bestumkilen en sen septemberdag? Vi måtte sjekke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 10:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BESTUMKILEN/SKØYEN: Vi liker å tenke på strendene våre som idylliske perler.

– Men når du ser nærmere etter, finner du mye som ikke skal være her.

Og den som sier dette, er ingen hvem-som-helst. Det er EUs ambassadør til Norge, Thierry Béchet. Denne torsdagen tok han med seg en hel gjeng med kolleger i EU-delegasjonen til Norge, et par ansatte i Utenriksdepartementet og Hold Norge Rent, og tok turen til Bestumkilen.

Der gikk de i gang med å rydde i strandkanten, og etter halvannen time, da Akersposten avbrøt arbeidet i noen minutter for å slå av en prat, hadde de allerede stablet opp en hel haug med fulle søppelsekker.

Tema på dagsorden

Rådgiver for EUs delegasjon til Norge, Céline H. Tangen, forteller at dette er en – litt forsinket – markering av Den internasjonale strandryddedagen, som var 16. september.

– Dette er en del av en større kampanje for EUs delegasjoner og ansatte verden over for å rette søkelyset på problemet med marin forsøpling, sier Tangen.

Marin forsøpling vil også stå høyt på dagsordenen når EU er vert for «Our Oceans 2017»-konferansen på Malta fra 5.-6. oktober i år. Norge skal også være vert for denne konferansen i 2019.

Etter å ha bodd i Oslo i bare to uker, er EU-ambassadør Béchet altså allerede i gang med å gjøre nærmiljøet vårt litegrann renere og triveligere, både for mennesker og dyr.

– Dette er en fin måte å gjøre noe sammen på, sier ambassadøren, og forteller at de har kommet over mye plast, og det er også glassflasker, ting som ikke skal være her i naturen.

Han forteller at de også gjør dette for å skape oppmerksomhet rundt det viktige temaet marin forsøpling.

– Neste gang du skal gjøre noe dumt med søppel, gjør du det kanskje ikke! sier Béchet.

Mye rart

Og hva har de kommet over denne torsdags morgenen, der de har ruslet i vannkanten utover fra Skøyen, ved roklubben på Bygdøy-siden av Bestumkilen?

Flere i den store gjengen av ryddere viser og forteller. Det går mye i plast, glass og tøy. Her er det gamle sko, en sliten brystholder og et par matchende sokker. Halvrustne, tomme spraybokser er det heller ikke fritt for.

I hvert fall ikke før «tornadoen» fra EU-delegasjonen til Norge, Utenriksdepartementet og Hold Norge Rent hadde vært der!

Les også: – Meg får du ikke til å briste

Her er de nye bomprisene

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook