ANNONSE
Annonse

– Altfor dårlig!

Rina Mariann Hansen, kultur- og idrettsbyråd, her under sesongåpningen av Frognerbadet våren 2018. Foto: Skjermdump

Oslo øst-Oslo vest 9-0! Det er antallet kommunale bad åpne for det svømmeglade publikum utenom sommersesongen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2018 kl 19:37

ANNONSE
Annonse

OSLO: – Oslo vest er neste i køen, og så tar det litt tid å planlegge sånn ting, men det er derfor det er viktig at vi kommer i gang med planleggingen nå, sa kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til NRK Østlandssendingen tirsdag.

Med et Frognerbadet som kun er åpent på sommeren, et nedlagt Vestkantbadet på Frogner og et Sogn Bad som ikke er åpent for publikumssvømming, har ikke lenger Oslo vest noen kommunale bad på helårsbasis.

På østkanten fins disse kommunale badene: Tøyenbadet, Romsås bad, Stovner bad, Nordtvet bad, Furuset bad, Manglerud bad, Bøler bad, Lambertseter bad og Holmlia bad.

– Jeg mener at dette er altfor dårlig, sier Rina Mariann Hansen (Ap), om den grelle kontrasten mellom øst og vest, til NRK Østlandssendingen.

– På Oslo vest vil det da ikke finnes et eneste kommunalt svømmeanlegg, konstaterer leder i Oslo svømmekrets, Håvard Bekk.

– Vi er opptatt av svømmedyktighet blant Norges befolkning og ser jo at på vestkanten er muligheten for å få svømmeopplæring manglende. De får det ikke i sitt nærmiljø, og det gjør at foreldre må kjøre langt avgårde for å få barna sine til svømmeopplæring, sier Håvard Bekk.

Aktuelle steder for nye bad i Oslo vest er blant andre Skøyen og Frogner Stadion, eller eventuelt å bygge ut Sogn bad.

– Det er jo synd at bad i Oslo ble solgt, sånn som Bislett bad, eller at man valgte å bygge bad i ren privat regi, sånn som man gjorde på Røa, som ikke har de samme prisene og tilgjengeligheten som vi har i våre kommunale bad, sier byråd Hansen til NRK.

Les hele saken her på NRK Østlandssendingen her

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse