Akersposten

– Alt man er redd for å gjøre, det syns jeg man skal gjøre

Det har gått 10 år siden Theresa Frostad Eggesbø (22) fortalte om drømmen om å bli skuespiller. Denne uken slapp hun fem låter under artistnavnet Resa. Samtidig venter hun på innspillingen av sesong to av Netflix-serien «Ragnarok», der hun har en av de store rollene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2020 kl 15:16

RØA: I mars 2010 kunne Røa-jenta, som da var 12 år, stolt fortelle Akerspostens lesere om hvordan hun hadde startet opp en blogg, og stadig fikk flere følgere. På bloggen delte hun smått og stort om livet, tanker, meninger om mangt, sminketips, mote, musikk og mye annet. Det hendte hun sang litt for sine følgere også.

Den gang kunne den unge jenta fortelle at hun var kjent for å være glad i å prate, og det er hun fremdeles. Når vi møtes 10 år senere over en kaffekopp, understreker hun at bloggen hennes ikke var en typisk rosablogg, som ellers var så populært på den tiden.

– Men det var ikke bare berteblogg. Det var jo sminketips og mote og sånt, men jeg var mer interessert i stil og personlighet. Jeg hadde mye forskjellige meninger om ting og ytret mye forskjellig, blant annet motstand til pelsdyroppdrett, sier Theresa over kaffekoppen på Café Miso denne vårformiddagen.

Kjent fra «Skam»

I det nevnte intervjuet i mars 2010 kunne hun fortelle Akerspostens lesere at hun så for seg to mulige karriereveier.

– Jeg har veldig lyst til å bli både veterinær og skuespiller, så jeg vet ikke helt hva det blir ennå. Kanskje begge deler, sa hun.

Deling er det blitt, men veterinær er byttet ut med artist. Theresa fikk for alvor smaken for skuespill da hun hadde en sentral rolle på skolerevyen på Blindern videregående skole.

Ikke lenge etterpå ble Theresa oppringt av Henrik Holm, Even i «Skam», som hun hadde spilt skolerevy sammen med.

– Han lurte på om jeg ville spille kjæresten hans i «Skam». Jeg hadde bare skolerevy og en reklamefilm å vise til, men jeg sendte den inn og fikk rollen.

Med rollen som Sonja i sesong tre i «Skam» hadde Theresa fått sitt gjennombrudd.

(Saken fortsetter under bildet.)

Theresa "Resa" Frostad Eggesbø. Foto: Helge Brekke

Til England

Samtidig var musikk minst like viktig for Theresa, som så lenge hun kan huske har skrevet egne tekster og melodier. På jenterommet hjemme i Myrhaugen på Røa satt hun og nynnet og sang i ett sett.

For fire år siden fikk hun servert en idé hun ikke kunne si nei til.

– Jeg visste ikke så mye om LIPA, og det var mamma som foreslo skolen for meg, sier hun. LIPA er Liverpool Institute for Performing Arts, eller «Paul McCartney-skolen», som den gjerne kalles.

– Der var det 100 prosent musikk. Studiet var både praktisk og teoretisk innenfor populærmusikk.

Måtte velge

Den allerede lovende sangstemmen ble trent opp i nesten tre år i Beatles-byen. Det fjerde og siste året fikk hun aldri gjennomført. Theresa fikk en mulighet og måtte ta et valg.

Det var skuespilleren Theresa som gjerne ville frem i lyset. Mens hun studerte i Liverpool, hadde hun en rolle i filmen Kometen, sammen med kjente navn som Axel Bøyum, Trond Espen Seim, Cecilie Mosli og Jørgen Langhelle.

Så skjedde det som skulle gjøre at hun valgte å dra hjem for et år siden.

– Det var Netflix som skulle lage tv-serien «Ragnarok». Til slutt sto det mellom meg og en annen om rollen som Saxa. Jeg tenkte at hvis jeg fikk den, drar jeg hjem. Det var også dyrt å studere på LIPA, og jeg hadde en del musikkprosjekter gående her hjemme også, sier hun.

Hun fikk rollen og måtte reise hjem på to dagers varsel.

– Heldigvis er skolen veldig godt tilrettelagt, slik at jeg fikk tatt eksamen for tredje året også.

Følg Akersposten på Facebook

For tidlig for nordmenn?

Handlingen i «Ragnarok» er lagt til et typisk norsk tettsted på vestlandet, der de opplever underlige, overnaturlige saker med klare referanser til norrøn mytologi. I serien er det flere unge og fremadstormende skuespillere, som David Stakston, Jonas Strand Gravli og Herman Tømmeraas, men også langt mer erfarne folk, som Synnøve Macody Lund, Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson og Jeppe Beck Laursen.

Theresa spiller Saxa, søsteren til Fjor, og det er ikke unaturlig at de har litt uodde navn. Det viser seg at familien deres er noe utenom det vanlige.

– Var det handlingen som trigget deg til å ville ha rollen?

– Hmm. Egentlig ikke. Første gang jeg leste beskrivelsen, tenkte jeg «hadde jeg sett på dette?» Jeg ser egentlig aldri på verken fantasy eller science fiction. Men så leste jeg mer om handlingen og så sjarmen i den, sier hun.

Serien kom i fjor høst, og tilbakemeldingene var delte. Terningkastene var beskjedne, men likevel har mange fått med seg serien, ikke minst i utlandet.

– Den har blitt stor i utlandet. Den har vært oppe i 8,3 i rating på IMDB, og det er jo sykt bra, sier hun.

– Og du merker responsen fra utlandet?

– Ja, jeg merker det i hvert fall på antallet instagram-følgere. Ellers får jeg tilsendt mye rart. Fra hele verden, særlig mye fra Tyrkia og Sør-Amerika. Slike serier har en helt egen fangruppe, sier hun.

– Hva tenker du når serien får negativ kritikk?

– Jeg tar det vel ikke helt innover meg. Jeg tenker at en sånn serie kanskje er litt for tidlig for nordmenn.

Korona-krisen påvirker for tiden det meste når det gjelder film- og serieinnspillinger, men sesong to er planlagt. Theresa hadde sett frem til å sette i gang igjen til høsten. Det kan bli utsatt.

– Jeg gleder meg til den dagen vi er tilbake på jobb igjen!

Artisten Resa

Musikken er imidlertid ikke lagt død av korona-krisen. Denne vinteren har Theresa fokusert mye på å lage og spille inn nye sanger, og denne uken lanserte hun i samarbeid med sitt plateselskap Toothfairy en EP med navnet «Dumb and numb». Den inneholder fem låter, og det er Theresa selv som står bak melodier og tekst. Hun tar også del i produksjonen.

– Jeg er inspirert av soul og jazz, men mye av det jeg gjør går litt inn i sjangeren popmusikk. Kanskje litt indiepop og alt-pop, sier artisten med den flotte stemmen.

Theresa har tidligere fått prøve seg på ulike scener, som på Samfunnet i Trondheim og steder som Kulturhuset, Røverstaden og Betong her i byen.

– Å synge er jeg ikke så nervøs for. Men det er jo litt skummelt noen ganger, når man skal levere noe man har skrevet for seg selv, sier hun. – Musikk er mer personlig for meg siden jeg skriver alt selv, mens skuespill blir en opptreden på en annen måte.

Tekstene hennes er personlige, og mye handler om kjærlighet, som «Love ain’t free», som er en av låtene på den nyslupne EP’en.

– Jeg skrev den i november. Den handler om kjærlighetssorg. Den trengte jeg å skrive for å få wrappet opp noen følelser. Sangen er et motsvar til de som mener at alt det beste i livet er gratis. For kjærlighet er jo ikke alltid gratis. Når man sitter igjen, kan det kanskje vise seg å være ganske dyrt.

Helt siden Theresas bloggdager har hun ikke vært redd for å stå i rampelyset.

– Det er sånn man lærer av, å tørre. Alt man er redd for å gjøre, det syns jeg man skal gjøre. Enten går det bra, eller så er det bra at det går dårlig. Man lærer mye av det. Det er ikke verdens undergang, sier hun.

Drømmer

– Hva drømmer du om?

– Jeg har en drøm om å stå på scener og synge og spille. Men også å jobbe mer med prosessen å lage musikken, sier hun.

– Jeg drømmer om å kunne leve av det jeg elsker å holde på med, som er musikk, og skuespill. Jeg vil lage musikk jeg selv liker, og så finner jeg kanskje likesinnede, sier Røa-jenta, som du helt sikkert vil se på både tv og det store lerretet i årene som kommer. Og sikkert også på radio og på spillelisten din på Spotify i fremtiden.

Du finner Theresa Frostad Eggesbø og låtene hennes på Spotify under artistnavnet Resa. Merk deg navnet, først som sist.

Se og hør Theresa i tre musikkvideoer på Youtube her.

Her kan du følge Resa på Facebook.

Her er Theresa på Instagram

Se intervju med Theresa Frostad Eggesbø og Herman Tømmeraas fra Ragnarok på Youtube.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...