Akersposten

– Alle vil bringe revyånden videre, vi starter den bare på nytt

TO AV PERSREVYEN 2018s SKUESPILLERE: Johanne Krogsrud Diesen og Sondre Stokke Kleppe ser med optimisme på de kommende forestillingene ved Persbråten videregående skole. Foto: Pål Magnus Tømmervold

For ett år siden tok Persrevyen ett skritt tilbake og kansellerte 2017-utgaven. Denne sesongens håndplukkede skuespillergjeng er derimot villig til å varte opp med «sjongleringsdans», for å kaste glans over de tradisjonelle forestillingene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2017 kl 20:46

HOVSETER: På nyåret ble Akersposten kontaktet av en rekke lesere som lurte på hvorfor ikke den tradisjonelle Persrevyen ble arrangert.

– Sorgtungt for elevene, uttalte elevrådslederen, mens rektor påpekte det lå et manglende engasjement bak avgjørelsen om å droppe revyen.

MEN: Nå kan du igjen glede deg til heidundrende forestillinger i starten på 2018. Revyen har flere ganger satset høyt og proft – og denne utgaven blir angivelig intet unntak.

– Det var ikke revy i fjor. Året før ble det halvveis mislykket, men før den tid har det jo vært mange suksessfulle show. To av årets instruktører spilte jo i «PSYK - en vrangforestilling» i 2015, som fikk sekser i Aftenposten. Vi satser på å følge opp det, sier skuespillerne og tredjeklassingene Sondre Stokke Kleppe (18) Johanne Krogsrud Diesen (18) fra Røa.

– En helt annen stemning

Duoen ser på seg selv som representanter for å være med og bringe den stolte tradisjonen videre. Allerede på årets første skoledag merket de stemningen for revylivet var en helt annen enn i fjor.

Dessuten: Jobben med å skaffe sponsorer startet allerede for snart ett år siden.

– Vi får faktisk litt gåsehud over å vite at vi skal være skuespillere i Persrevyen, sier Johanne.

På grunn av ombygging på skolen har scenen i gymsalen, som kjent blitt flyttet, der den tradisjonelle arenaen for sketsjene er blitt erstattet med treningsrom og idrettsskole.

Uten at det begrenser det kreative revyfolket.

– Vi satser på å fylle hele kantinen, som vi skal pakke inn og gjøre om til en scene, sier Sondre.

– Hva synes dere om at gymsalen ikke lenger brukes til revyer?

– Det er jo litt kjipt, fordi vi hadde en helt fantastisk scene der for to år siden. At den ble bygget om i fjor, var jo noe av grunnen til at det ikke ble revy, sier Sondre.

Audition-vinnere

Tre jenter og fire gutter kom seg gjennom det prestisjetunge nåløyet til å skulle bli skuespillere på Persrevyen 2018. (Fire 3.klassinger og tre 1.klassinger).

Tidligere år har profiler som Thomas Giertsen, Henrik Elvestad og Trond-Viggo Torgersen representert revyen, mens Espen Eckbo, Øivind Vogt og Atle Antonsen og flere til har vært instruktører.

– Mange kjendiser har med andre ord tilknytning til Persbråten, hvem er forbildet deres?

– Jeg synes Atle Antonsen er veldig morsom. Han startet jo karrieren med revylivet på Persbråten. Thomas Giertsen er også veldig morsom, sier Sondre.

– Jeg synes Espen Eckbo er utrolig morsom, sier Johanne.

Saken fortsetter under bildet.

RØPER LITT AV DET PUBLIKUM HAR I VENTE: 3.klassingene Johanne Krogsrud Diesen og Sondre Stokke Kleppe forteller den digitale verdenen vil få bra med oppmerksomhet på Persrevyen 2018. Foto: Pål Magnus Tømmervold

For å bli en del av Persrevyen 2018, måtte de aktuelle skuespillerne siles ut gjennom tre runder med auditions. Fra å være rundt 50 påmeldte, ble syv scenekunstnere plukket ut.

– Jeg var egentlig bare med en kompis på første audition for å være mental støtte, men så ble jeg med selv også ..., sier Sondre.

Johanne skyter inn at heller ikke hun hadde planlagt å bli en del av Persrevyen.

– Revysjefen meldte meg bare på og sa: "Dette fikser du!" Jeg tenkte derfor at jeg kunne prøve å støtte revyen. Etter hvert gikk vi jo videre, og det ble mer og mer innviklet.

– I runde 2 var vi 25 stykker. Da måtte vi, som i runde 3, lage en sketsj. Det viktigste var ikke at den var morsom, men å vise vi kunne være på en scene. Jeg var veldig nervøs, sier hun etter å ha imponert i utvelgelsesprosessen, tross alt.

– Har dere noen form for sceneskrekk?

– Vi har jo begynt med sketsjer. Jeg skal spille en person som ligner litt på meg selv. Da er det litt vanskelig å dra den litt ekstra langt, fordi karakteren blir såpass lik meg selv ... Dessuten er jeg ikke så glad i å skulle synge, men han har jo mye finere sangstemme enn meg, sier Johanne og sikter til revykompisen.

– Jeg er veldig glad i å synge, og har sunget i i kor hele livet. Jeg sang for Sølvguttene en liten periode, sier Sondre.

Bruker MYE tid på revylivet

Nå om dagen øver skuespillerne tre ganger i uken á fem timer. Rundt juletider er de forventet å tilbringe ytterligere ti timer. Det vil si 25 timer på scenen i uken.

– Får dere tid til noe annet enn skole og revyliv?

– For det første er revylivet veldig sosialt. Jeg har blitt god venn med alle skuespillerne og instruktørene. Jeg var bekymret for at jeg ikke skulle få anledning til å bruke tid på den vanskeligste matematikken, R2, men det går helt fint, sier Johanne.

- Hvordan kombinere det med skole?

– Det blir en sjongleringsdans! Spesielt for meg som jobber, er med på russebuss, skolerevy og skolearbeid, sier Sondre.

– Hva tror dere erfaringen vil ha å si for CV`n i fremtiden?

– Uansett hva det har å si, handler det om å bli scenevant: Å holde foredrag og snakke for store forsamlinger, som gjør at vi får følelsen av at det her er ikke altfor mye stress.

– Dessuten: Hvis du glemmer noe av det du skal si, kan vi improvisere! Vi har veldig mye improvisasjon på øvingene, forklarer duoen.

- HVa med å bli skuespillere?

– Det er ikke noe vi foreløpig tenker å bli. Jeg skal ta ett år fri etter dette skoleåret, deretter skal jeg ta økonomi og ledelse, med påfølgende arkitekturstudier, sier Sondre.

– Jeg satser på ingeniørstudier i Trondheim etter videregående, så får vi se hvordan det går, sier Johanne

Temaene på Persrevyen 2018 ønsker de foreløpig ikke å avsløre, heller ikke navnet. Derimot gir de en liten pekepinn på hva forestillingene vil ta for seg, når Akersposten jobber for å få de til å lette litt på sløret.

– Det er noe som egentlig veldig mange bør tenke over, Men som egentlig ikke så mange tenker over, sier Johanne.

- Den vil også omhandle den digitale verdenen, forteller Sondre.

– Vil ikke ha revy-incest

I løpet av 2016-revyen oppstod det søt musikk blant flere av aktørene på scenen. Tre kjærestepar kom som et resultat av skuespillerlivet ved den videregående skolen.

– Er det forelskelse å spore blant 2018s skuespillere?

– Før revyen er vi som en stor familie. Vi skal ikke ha noe incest, for å si det sånn, sier Sondre med et smil, og får støtte av kollega Johanne.

– Det er faktisk noe vi er veldig tydelige på, fordi da trenger man ikke å tøffe seg for hverandre på noen måte. Vi kan bare være oss selv, og det føler jeg hjelper, sier hun.

Hjelper fremtidige revyer

Persrevyen 2018 synes derfor å spille hverandre gode, og fremstår på en måte som gjør at det er harmoni å spore før nyårets forestillinger.

Som Akersposten skrev for et snaut år siden, er det ikke lenge siden alt av overskudd ikke gikk til neste revy. Det gikk på sin side på bekostning av startkapitalen.

– Jeg vet noe av vårt potensielle overskudd skal gå til fremtidige revyer, gjennom et eget fond. Alle vil bringe revyånden videre, vi bare starter den på nytt, sier Johanne.

Persrevyen arrangeres fra 6.-14. januar 2018

LES OGSÅ: Henrik Elvestad: «Det er ikke uvanlig å få handlevogner i leggen»

LES OGSÅ: Kreftdrama for Persbråten-elev: - Det var jævlig tøft å se hva «gutten vår» ble utsatt for

LES OGSÅ: Derfor ble det ikke skolerevy på Persbråten


LES OGSÅ:
Røa-spilleren Gabrielle (19) har fått modelltilbud etter Instagram-innlegg

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Landslagsløper påkjørt - sjåføren stakk av

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...