Akersposten

Fant det perfekte lokalet etter 10 år

Nyåpnet på Røa: Empet dyreklinikk. Fra v: Marion Aalgaard (veterinær), Maria Fjeld (dyrepleier), Rebecca Weng (dyrepleier), Fredrikke Buer Sollie (daglig leder i permisjon) og Anita Paxton (fung. daglig leder).

Det er in i tiden å skaffe seg kjæledyr, og korona-krisen har neppe lagt en demper på denne trenden. Samtidig har Røa fått sin egen dyreklinikk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2020 kl 16:12

RØA: Med stadig voksende befolkning er Røa et populært sted å etablere seg. Siste skudd på stammen er at den norskeide dyreklinikk-kjeden Empet har etablert seg.

– Hvorfor på Røa?

– Vi har sett etter et egnet lokale i dette området i sikkert 10 år, sier Fredrikke Buer Sollie. Hun er daglig leder, men for tiden ute i barselspermisjon. I hennes sted er det Anita Paxton som fungerer som daglig leder.

Riktig beliggenhet

Empet er en kjede med 13 klinikker, og de er svært fornøyde med endelig å ha funnet det ideelle stedet på Røa. Klinikken har flyttet inn i lokalene som inntil nylig huset hestebutikken Paddock.

– Det er perfekt å ligge vegg i vegg dyrebutikken Røa hundesport og zoo. Dessuten var det viktig for oss å ha parkeringsmuligheter utenfor klinikken. Det har vi her, sier Buer Sollie.

– Det har vært en mangel her på Røa. Vi har trengt en dyreklinikk, sier hun, som selv er Røa-beboer.

Velutstyrt

– Vi har klart å få inn ganske mye på disse 160 kvadratmeterne, sier hun.

Klinikken har blant annet operasjonsrom og tannrom, røntgen, ultralyd og blodmaskiner, et velutstyrt laboratorium og separate oppstillingsplasser for hunder og katter som må bli der over litt tid.

Som del av en større kjede har Empet også tilgang på de måtte ønske av spesialister når det trengs.

– Vi har mange spesialister i kjeden, som for eksempel kardiologer og ortopeder. Vi som er her på Røa, kan brukes til veldig mye. Hvis det trengs, henviser vi videre til spesialister andre steder hos Empet, sier Buer Sollie.

Trend

Korona-tiden har ført til at veldig mange ser for seg å være hjemme eller på hytta denne sommeren. Tiden er som skapt for å skaffe seg kjæledyr. Oppdrettere melder om enorm interesse for hunder, katter og andre dyr, og hos Empet merker de det samme.

– Det har vært veldig mange valpeeiere innom her allerede, sier Anita Paxton. – Selv om vi ikke har annonsert åpningen vår, har vi hatt stor pågang.

– Hva slags hunder er typisk på Røa og populære for tiden?

– Det er mye fuglehunder. Mange liker å være aktive og gå på jakt. Ellers ser vi for eksempel cocker spaniel, jack russel, border collie… Også er det alltid mange golden retrievere, sier Paxton.

Hos Empet understreker de at de ikke «bare» tar imot hunder og katter. Her kan man kan komme med alt av kjæledyr.

– Har du selv hatt noen oppgaver litt utenom det vanlige, Paxton?

– Ja, jeg fikk jo en slange med middproblemer. Det er litt mer uvanlig, sier hun.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...