ANNONSE
Annonse

Sesongstart for «frokostkjøring»:

- Alle bør holde seg hjemme ...

SKIENTUSIASTER: Sven Vidar Granerød (t.v) og Henrik Thorsby (t.h) bruker MYE tid i alpinbakken gjennom vinterhalvåret. Duoen var selvfølgelig på plass onsdag morgen. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Byens kanskje mest dedikerte skikjørere hadde svingt seg til Wyllerløypa og magiske forhold før sola hadde stått opp onsdag morgen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2017 kl 12:32

ANNONSE
Annonse

WYLLER: - Min personlige mening er at alle bør holde seg hjemme, fordi da har jeg bakken for meg selv. I dag er forholdene ti av ti, sier Sven Vidar Granerød (35) med et bredt glis når Akersposten møter ham i Oslo Vinterpark noen minutter over syv.

I fjorårets sesong ble konseptet «frokostkjøring» i Oslo Vinterpark en «snakkis» på byen.

For som de sportye morgenfuglene kvitret samstemt: Du trenger ikke å reise utenfor bygrensene for å oppleve Kong Vinter og eventyrlige skiforhold!

De beste referansene

Nå skriver vi 20.desember 2017, og denne aktuelle førjulsdagen ble ikke noe unntak, skal vi tro alpinistene vi møtte i vestkantens lekegrind.

- Rett og slett råe forhold for en som liker å cruise og carve, sier Sven.

Til daglig jobber 35-åringen som manager ved KPMG på Majorstuen, og bruker majoriteten av fritiden i vinterhalvåret til å besøke landets skianlegg. ¨

Saken fortsetter under bildet.

TRIKKESKINNER: Forholdene var tilnærmet optimale da Wyllerløypa åpnet kl. 07 i forbindelse med frokostkjøring-konseptet. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Etter den første timen i flunkende nye slalåmstøvler, beskriver han forholdene som magiske.

- Jeg har ikke stått på ski siden april, så hvorfor ikke starte sesongen med trikkeskinner i Wyllerløypa en onsdag morgen før jobb, ikke minst før jul? Det gjør dessuten dagen på jobb lettere, sier skikjøreren - og lar superlativene lave ned i hopetall over ski-og snowboardmekkaet i Oslo vest.

- Jeg fatter ikke hvorfor det ikke er flere som dukker opp. Dette anlegget er tross alt nært byen, med en såpass bra bakke som Wyllerløypa. Jeg tenker alltid når jeg sitter i stolheisen at jeg er 20 minutter fra Pilestredet, der jeg bor. Det synes jeg er rart ... sier Sven.

Morgendagens helt roser anlegget

Også det alpine stortalentet Henrik Thorsby (19) er å finne i bakken denne morgenen. Akersposten møtte for øvrig 19-åringen i Heminghallen i begynnelsen av november.

Da fortalte alpinhåpet om den knallharde veien tilbake til skibakken, etter et stygt fall i utforløypen under NM i Narvik forrige sesong.

Både korsbåndet og menisken i det ene kneet ble ødelagt.

- Formen er egentlig veldig bra. Jeg har vært flere dager på ski og kjenner ikke noe til smerter. Jeg er fit for fight! Ting ser positivt ut, så jeg håper kanskje å kjøre renn igjen i februar, sier Henrik, som også passer på å hylle frokostkjøringen.

- Jeg var her rundt 07.30. Når jeg bor i Oslo, og har muligheten til å komme til det her, så ser jeg ikke helt hvorfor man ikke skal gjøre det. Forholdene er perfekte for alle, egentlig.

- I dag er det veldig lett å kjøre kontrollert og bra. Hastigheten er heller ikke for høy, sier 19-åringen som til daglig bor på Vettakollen.

Saken fortsetter under bildet.

LEKEGRIND: Wyllerløypa hylles for tilgjengeligheten og snøforholdene. Foto: Pål Magnus Tømmervold

- Kom deg opp!

Men hvorfor karre seg opp i slalåm- eller snowboardstøvlene grytidlig før jobb eller skole?, tenker kanskje du som leser dette.

Spør du Henrik, er «learning by doing» langt på vei suksessformelen.

- Man må egentlig teste konseptet frokostkjøring for å kunne kjenne på det. Det er tungt å komme opp, men absolutt verdt det når man først kommer hit. Dette er noe jeg absolutt vil benytte meg av i tiden fremover, det er helt konge!, sier stortalentet.

LES OGSÅ: Trolsk stemning da Wyllerløypa åpnet

LES OGSÅ: Storebror er fotballstjerne – lillebror er ett av landets råeste alpintalenter

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark: - Det sier litt om hvor eksplosivt og robust dette er

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Se vår livesending fra Oslo Vinterpark en onsdag morgen: her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Markant kursendring står bak denne alpine talentfabrikken

LES OGSÅ: Stjerneskuddet Morten Thorsby (21) fikk fjernet en spesiell detalj i proffkontrakten

LES OGSÅ: Wow, sjekk Michaels (26) vinterpark-hyllest

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse