Akersposten

Aktive og selvstendige eldre så lenge som mulig

KLIPPET: Bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen fikk klippe snoren til Skøyen aktivitetssenter tirsdag ettermiddag.

– Da Bydel Ullern valgte å ta over driften av seniorsentrene i fjor, var det nettopp for at bydelens innbyggere skal kunne ha aktive og selvstendige liv så lenge som mulig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2016 kl 19:03

SKØYEN: Det sa bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen før han klippet snoren for Skøyen aktivietetssenter tirsdag ettermiddag.

– Målsetning til sentrene er å øke livskvaliteten, og forebygge aldersrelaterte plager og sykdommer. Skøyen aktivitetssenter er et svar på dette, som en sosial og AKTIV møteplass, sa Pedersen.

Skøyen aktivitetssenter ble offisielt åpnet med både politikere, representanter for Ullern eldreråd, og bydelsdirektøren til stede.

Aktive og trygge eldre

– En av de viktigste målsetningene til Bydel Ullern er at innbyggerne våre skal være aktive og trygge. Folkehelseprofilen til bydelen viser også at de fleste lever gode og lange liv her. Vi lever i gjennomsnitt to år lengre her, enn i resten av Oslo, og landet for øvrig. Det er et kvalitetstegn! sa Pedersen i sin åpningstale.

I 2014 vedtok byrådet en seniormelding som viser vei for det forebyg¬gende helsearbeidet i Oslo. Seniormeldingen, ”Selvstendige, aktive og trygge eldre i Oslo”, skisserer en økt satsing på byens seniorsentre, og tettere samarbeid med frisklivssentraler og lærings- og mestringssentre.

GA BLOMSTER: Bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten kom med blomster til senteret.


Gjennom høsten ble det satt sammen et godt og imponerende program for det nye senteret. Teamet her har satt sammen et variert utvalg av trenings¬grupper, gruppeaktiviteter og kulturarrangementer. Og i kafeen kan man kjøpe variert, sunn og god mat. Også for de som bor her på Omsorg+

– Vi har også en egen seniorveileder, som kan gi infor¬masjon om aktivitetstilbudene i bydelen, og veiledning om hva man kan få hjelp til.

Her finner du mer informasjon Skøyen aktivitetssenter

– Samarbeidet med de frivillige, bruker¬rådene og de eldre som bruker sentrene, er avgjørende viktig for å skape positive møteplasser der både fysisk aktivitet, god ernæring og føde for sjelen i form av kulturtilbud, spiller godt sammen. Så stor takk til dere! sa bydelsutvalgslederen.

Frivillige ressurser

Leder for Skøyen aktivitetssenter, Åshild Rudrud Midtbø, påpekte at noen av de som bruker senteret, har vært aktive siden før hun ble født.

– Og de er fremdeles viktige ressurser på senteret når det kommer til grupper og frivillig engasjement, Rudrud Midtbø.

– Det er samtalene og kunnskapen som deles i grupper, møtet mellom venner og nye kjente, deltakelsen i felles aktiviteter og omsorgen dere viser overfor hverandre. Det er dette som gjør senteret til et hyggelig sted å komme til, sa hun.

Nye tilbud denne våren

I løpet av våren starter senteret også flere nye tilbud, blant annet hagegruppe matlagingskurs for menn, ernæringskurs, og Lyst på livet-grupper. Jobben med å sette opp nytt program for høsten er også i gang. Da planlegges blant annet åpen gymsal hver dag fra klokken 9 til 10. Da kan man komme og trene på egenhånd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...