Akersposten

Akkurat da de skulle starte opp, ble verden snudd på hodet

Fra v: Mari Svanes, Diogo Mouteira og Igor Denovski satset rett før markedet falt sammen på grunn av pandemien. Men de lar seg ikke knekke, og nå er det taco som er den nyeste delen av satsingen! Foto: Fredrik Eckhoff

Sommeren 2019 fant de to ut at de skulle starte egen virksomhet. Alt gikk etter planen, og virksomheten var i gang i mars 2020 – akkurat da det smalt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2020 kl 13:32

ÅSJORDET: De har mange års erfaring innen serverings- og utelivsbransjen, Igor Denovski og Diogo Mouteira. De siste årene har ønsket om å jobbe mer på dagtid og på hverdagene, ført dem inn i kantinebransjen, og det var nettopp på et kantinekjøkken de møttes, på BI i Nydalen.

De begynte å prate sammen om å gjøre noe sammen, satse på noe eget.

– Vi hadde samme etiske standarder og de samme visjonene om matkvalitet og service. Vi bestemte oss sommeren 2019 for å starte bedrift sammen, sier Mouteira.

– Det viste seg å være det verste tidspunktet å starte opp noe på kanskje 100 år, sier han, og Denovski nikker.

I et drøyt halvår hadde de lagt planene for Modern Catering. Noe av det aller viktigste var å finne den perfekte lokasjonen. De ønsket å være utenfor sentrum, men likevel være tilgjengelige uten at kundene skulle ha altfor lang reisevei.

Valget falt på Åsjordet, lokalet rett ved stasjonen, der det blant annet har vært pizzarestaurant i mange år tidligere.

Alt ble kansellert

I mars i år var det endelig klart for åpning, men det tok ikke mange dagene før alt endret seg. Korona-pandemien slo inn, Norge ble stengt ned, og det som så både lyst og lovende ut for den unge gründerbedriften, ble helt uvisst.

– Akkurat da vi var i ferd med å åpne, hadde vi masse bookinger allerede, sier Mouteira. Det var like før vårens konfirmasjoner, og de to var klare til å levere.

– Alt ble kansellert, sier han.

– Det var veldig frustrerende, og det skapte mye problemer naturligvis, sier Denovski.

De to måtte snu seg rundt og se hva de kunne gjøre ut i fra vanskelige forutsetninger. Cateringmarkedet var redusert kraftig, men de hadde et nyoppusset kjøkken og vilje til å tenke annerledes.

Med gode treretters-menyer og tapas har de på et vis klart seg gjennom sommeren, og fra juni merket de at markedet igjen begynte å ta seg opp.

De siste par månedene har det blitt vanskeligere igjen, med ny nedstenging og langt mindre levering til både bedrifter og private arrangementer.

(Saken fortsetter under bildet.)

Modern Catering ligger rett ved Åsjordet stasjon i Ullern allé. Foto: Fredrik Eckhoff

Tid for taco!

En nyhet på menyen denne høsten er takeaway-taco.

– Det er en del meksikansk mat på restaurantene, men ikke så mye takeaway. Taco passer veldig bra for å ta med, sier Mouteira.

– Ja, taco viser det seg at det er et godt marked for. Det er allerede veldig mye pizza og sushi, sier Denovski.

Nå håper de to, som alle andre, at korona-tiden forsvinner snart, og at de kan få oppleve mer normale tilstander for sin nye bedrift.

– Vi kan love at vi er veldig klare når koronaen er forbi. Da blir det veldig travelt! sier de to – som for øvrig stortrives på Åsjordet.

– Ja, vi er kjempefornøyd med området! sier de.

Modern Catering på Åsjordet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...