ANNONSE
Annonse
Akersposten

Akersposten-journalist signerer på Røa

Hanne-Karine Sperre skal i tiden fremover jobbe deltid som journalist i Akersposten. Lørdag mellom klokken 11 og 13 signerer hun bøker hos Ark på Røa Senter.

– Først og fremst hyggelig å få være tilstede i nærmiljøet. Man kommer i prat med veldig mange kjekke folk, sier forfatter og journalist Hanne-Karine Sperre før hun skal møte Røa-folk på Røa Senter lørdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2018 kl 10:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA/KRAGSKOGEN: Lørdag har hun med seg begge bøkene sine, «Frem og tilbake, Lauritz» og «Ventesorg», når hun møter folk og signerer bøker på Ark på Røa Senter. Det skjer mellom klokken 11 og 13.

I Akersposten-redaksjonen

Navnet Hanne-Karine Sperre, som er fra Kragskogen i Holmenkollåsen, kjenner du kanskje igjen fra Akersposten.no. Hun har siden nyttår levert flere innlegg i spalten sin, «Helt Uten Sperre» her på Akersposten.no, samtidig som hun sto bak Akerspostens store påskekrim, «Hevnen».

Fra 1. mai er hun tilknyttet redaksjonen på deltid som journalist, så Sperre kommer Akerspostens lesere til å få høre mer fra.

Riktige barnefølelser

I tillegg til å blogge, har hun skrevet to bøker de siste årene. Det er to helt forskjellige bøker. Barneboken «Frem og tilbake, Lauritz» skrev hun fordi hun mener at også barnebøker bør ta for seg dagsaktuelle temaer.

– I dag er det det mange barn som har både flere mammaer og pappaer, noen har bare mamma eller bare pappa, noen er adoptert fra Afrika, og noen er donorbarn. Det er viktig at man har god barneboklitteratur som bidrar til å gjøre rommet litt større, som bekrefter at det barn føler, er helt riktig, sier Sperre.

Hun understreker at dette ikke er en «tung» barnebok.

Forfatteren har for øvrig tegnet alle tegningene i boken.

Når man venter på at noen skal dø

Den andre boken hun har skrevet, «Ventesorg», ble til fordi hun hadde en bror som var multihandikappet, og som døde for halvannet år siden.

– Tittelen på boken sier noe om en vanskelig prosess. Sorg er så mye, og det er veldig normalt. Til tross for tittelen, dette er ikke en tung bok, men den handler om hvordan man står i en vanskelig situasjon, samtidig som man er mor eller søster, far eller sønn, mann eller kone. Livet går videre selv om man har det vanskelig, sier hun.

Er du mer nysgjerrig på bøkene hennes, eller har lyst til å ta en prat med forfatteren – og Akerspostens nye tilskudd i redaksjonen – er hun altså på Ark Røa lørdag 28. april mellom klokken 11 og 13.

LES OGSÅ: Når man venter på at noen skal dø

Akerspostens store påskekrim, "Hevnen"

Følg Akersposten på Facebook