ANNONSE
Annonse

Advarte mot bommen – så smalt det igjen

Frank Wittendal var på besøk hos Kjell Løvold på Vettakollen søndag. Ved t-banestasjonen endte det slik (innfelt), etter at han ikke oppdaget bommen som var på vei ned. Foto: Privat

Kjell Løvold ble søndag vitne til at kameraten hans fikk bommen i hodet på Vettakollen stasjon – med sår i hodebunnen og hodepine som resultat. Han har tidligere advart Sporveien mot akkurat denne bommen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2017 kl 11:46

ANNONSE
Annonse

VETTAKOLLEN: Det er nøyaktig et halvt år siden Kjell Løvold henvendte seg til Sporveien. I en epost 12. desember 2016 uttrykte han bekymring over bommen ved Vettakollen t-banestasjon. I den eposten beskrev han blant annet hvordan hans kone er blitt truffet av bommen på nesen.

– Flere personer i vår nærmeste omgangskrets har fått bommen i hodet eller fått den ned rett foran nesten, skriver Løvold i en epost mandag morgen denne uken. Eposten er rettet til Sporveien. Akersposten har også fått eposten Løvold har sendt Sporveien mandag morgen.

– Et halvt år har gått, og intet skjer, skriver Løvold i eposten.

Kutt i hodet av bommen

Sist helg, søndag 11. juni, skjedde det igjen på Vettakollen, med Løvold som vitne.

– I går (søndag, red. anm.) skulle jeg ta trikken nedover med en venn fra Frankrike, Frank Wittendal. Han fikk bommen rett i hodet. Slaget var kraftig, han blødde, og han fikk hodepine etterpå, skriver Løvold i eposten, som han også har sendt til flere personer i Sporveien.

– Nå forlanger jeg at dere gjør noe med dette problemet umiddelbart. Bommen går ned midt i feltet en går i når en går opp på perrongen til nedadgående trikk, det er ingen merking i asfalten, og varselklokken er vanskelig å høre – spesielt for eldre mennesker. Så den audiovisuelle merking/varsling må bli bedre, skriver Løvold videre.

Han mener at situasjonen sannsynligvis er den samme med mange av overgangene ved Holmenkollbanen.

– Jeg forventer også at dere kontakter Frank Wittendal for å beklage det inntrufne og følger opp hans skade, og eventuelt om han forlanger erstatning, skriver han i eposten til Sporveien.

– Neppe kritisk

Sporveiens trafikksikkerhetssjef for trikk og t-bane, Ann Olaug Vorren, svarte Løvold på eposten han sendte for et halvt år siden. Svaret ble sendt 2. januar 2017, og der skriver Vorren blant annet:

«Om noen skulle få bommen i hodet vil det kunne gi skade, men neppe kritisk. Vekten av bommene er balansert med motvekter. Det skal ikke være tyngdekraften som senker bommen, men motoren. I tillegg er de lange bommene utført i glassfiber. Nå har vi observert at bommene på Vettakollen går ned fort og at forringingen er kort. Vi vil undersøke mulighetene for å justere dette.»

Akersposten har mandag og tirsdag denne uken vært i kontakt med Sporveien, men har ikke lykkes å få noen kommentar om søndagens hendelse. Vi kommer tilbake med Sporveiens reaksjon.

LES OGSÅ: Politiet ber syklistene om å holde avstå fra rekordjakt ned Holmenkollåsen

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse