Akersposten

Advarer mot svindlerske håndverkere

Svindlerske håndverkere skal ha vært på ferde i Oslo vest. Illustrasjonsfoto

Har du tips til saken? Send tips!

Det advares nå mot håndverkere som er «veltalende og pågående og tilsynelatende sjarmerende», inntil problemene begynner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2021 kl 10:44

OSLO VEST: På en Facebook-side beskrives et tilfelle av det som fremstår som useriøse håndverkere som tilbyr maling av hus.

«To tilsynelatende sympatiske menn ringer på døren og kommer med raust tilbud om å male huset. Lang historie kort: de er en del av kriminelt nettverk som inngår avtaler om maling m.m og får eldre folk til å signere, deretter begynner de så vidt på arbeidet for at Angreretten ikke skal gjelde. Deretter påstår de at huset trenger enda mer stell, at planker er råtne osv og vil ha mer penger.»

Disse skal være politianmeldt.

«Svindlerne er svært veltalende og pågående og tilsynelatende sjarmerende, inntil de blir konfrontert, da er de svært ubehagelige,» står det i innlegget. Svindlerne skal kjøre utenlandskregistrerte kassebiler.

Har du liknende opplevelser? Tips oss: tips@akersposten.no

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...