Akersposten

– Å se Casper Ruud spille på hjemmebane blir litt av en opplevelse

Marthe Mia Klavenes i Njård Tennis ser frem til to innholdsrike tennisdager på Njård – i fint vær! Foto: Fredrik Eckhoff

Det sier daglig leder i Njård Tennis, Marthe Mia Klavenes. Fredag braker det løs med Davis Cup på Njårds nyoppussede centercourt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2019 kl 09:24

MAKRELLBEKKEN: Den var litt sliten, hovedbanen på Njård Tennis’ anlegg på Makrellbekken i våres. Det innrømmer daglig leder i tennisavdelingen, Marthe Mia Klavenes.

Da klubben fikk spørsmål om de kunne være vertskap for Norges kamp mot Georgia i Davis Cup, tennissportens mest prestisjefylte lagturnering, var de likevel aldri i tvil.

– Vi visste at det var ganske mye vi måtte gjøre, men dette var en fin mulighet til å freshe opp klubbhuset og banen, sier hun.

Forvandling

– Nå, drøye to måneder senere, har både klubbhus og centercourt, eller Amfi som banen heter på Njård, fått en real ansiktsløftning. Her har medlemmer og staben i klubben trått til tidlig og sent. Dugnader er gjennomført, og anlegget er klart.

– Masse medlemmer har trått til skikkelig, og det har trenerne i klubben også gjort, sier Klavenes.

På selve banen, som rett og slett var i ferd med å bli en gressbane, eller ugressbane, er det øverste dekket lagt om. Nettstolpene er nye, og linjene er lagt på nytt med millimeterpresisjon.

Gjerder er rettet opp, murer er fikset, og det er fjernet trær, rusk og rask rundt banen.

For anledningen er det satt opp tribuner slik at det er plass til rundt 700 tilskuere – på banen som har huset mye stor tennis opp gjennom årene. Men det er noen år siden sist. Her har det for eksempel vært NM tilbake i 1984 og i 1994.

Fredag og lørdag

Nå har du altså muligheten til å se Norges gryende tennisstjerne, i aksjon på nært hold. Snarøya-gutten spiller svært sjelden hjemme i Norge, men det gjør han altså fredag og lørdag. Fredag spiller Casper Ruud og lagkameraet Victor Durasovic hver sin singlekamp. Den første kampen starter kl. 12.

Lørdag spilles først double kl 11, før de samme to gutta går løs på hver sine singlekamper igjen, mens de bytter motstandere fra fredagens kamper.

– Å se Casper Ruud spille på hjemmebane blir litt av en opplevelse, sier Marthe Mia Klavenes.

Kampene spilles altså på Njårds anlegg i Jensmessveien på Makrellbekken, som ligger på den andre siden av t-banesporet fra Njårdhallen.

Billetter kan kjøpes på nett, eller i porten.

Uavgjort etter fredag, seier lørdag

Etter fredagens to singlekamper var stillingen 1-1 mellom Norge og Georgia.

Durasovic tapte sin kamp, mens Casper Ruud vant.

Lørdag ble det doubleseier til de to norske gutta, og senere avgjorde Casper Ruud i sin singlekamp. Dermed gikk Norge seirende ut av Davis Cup-kampen mot Georgia.

I teltet blir det kiosk og servering.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...