Akersposten

834 vaksinedoser til Vestre Aker neste uke

Foto: Heiko Junge / NTB

– Vi får 834 vaksinedoser i neste uke (påskeuken, red.anm), sier Inger Thommessen, rådgiver i bydelsdirektørens stab i Bydel Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2021 kl 08:16

BYDEL VESTRE AKER: – Det betyr at vi også kommer til å vaksinere i påsken, fortsetter Thommessen og legger til at i kommende uke mottar Oslo kommune 8640 førstegangsdoser som fordeles etter innbyggertall i prioriteringsgruppen.

– Til nå har vi vaksinert 2812 innbyggere i bydelen i prioriteringsgruppe 2 og 3. Av disse har 872 fått sin første dose. 1940 personer er nå fullvaksinert, sier Thommessen og opplyser at helsepersonell og sykehjemsbeboere nå er fullvaksinert.

Torsdag skrev Akersposten at Bydel Ullern til uken får 630 vaksinedoser. Les saken her.

– Medberegnet helsepersonell og sykehjemsbeboere er det totale antallet vaksinerte i bydelen 3571 personer.

– Klarer dere å komme i kontakt med alle?

– Vi forsøker, men er du i alderen 75 til 84 år – og ikke er blitt oppringt og fått et tilbud om vaksine – ta kontakt med vaksinesenteret, sier Thommessen. E-postadressen er koronavaksine@bva.oslo.kommune.no

– I løpet av kommende uke regner vi med å være ferdig å vaksinere dem over 75 år.

De neste

– Vi forventer å komme i gang med å innkalle dem som er i alderen 75 til 65 år og innbyggere mellom 64 og 18 år, relativt raskt, sier Inger Thommessen og legger til at det avhenger av tilgangen på vaksine.

Disse to gruppene vaksineres parallelt og etter nedadgående alder i begge grupper.

I Vestre Aker er det ca. 5400 innbyggere i alder 65 til 74 år samt personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp etter folkehelseinstituttets kriterier, som kalles inn.

AstraZeneca

Folkehelseinstituttet utsetter avgjørelsen om AstraZeneca til midten av april. FHI-direktør Camilla Stoltenberg har sagt at de trenger mer tid. Ytterligere undersøkelser er nødvendig for å kunne fastslå nytteverdien av vaksinen. Stoltenberg sier at informasjonen de har til nå, er for begrenset.

Norge stanset vaksineringen med AstraZeneca 11. mars i år etter rapporter om en sjelden og alvorlig bivirkning hos enkelte vaksinerte.

Her til lands er fire mennesker døde og to får behandling på sykehus etter å ha fått en kombinasjon av blødninger, blodpropp og lavt blodplatetall.

Norske forskere mener dette kommer av at personene har fått en kraftig immunreaksjon på AstraZeneca-vaksinen.

Raser mot karantenehotell

Regjeringen innførte tirsdag nye nasjonale koronatiltak. Alle som har vært på en unødvendig utenlandsreise, må i karantenehotell ved innreise. Hele karantenetiden må tilbringes der. Dette gjelder også personer med bostedsadresse i Norge.

Da nyheten om karantenehotell kom, ble den ikke godt mottatt av dem som skal hjem etter vinteropphold i Spania. De føler de blir straffet og har vært i kontakt med advokat.

LES OGSÅ: Lørdag: Smittetallene i Ullern og Vestre Aker siste døgn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...