Annonse: Bydel Vestre Aker

–​ ​Hovseterfestivalen viser hvorfor man burde satse på Hovseter

(F.v) Kafia H. Mohamud og Kimberly Omane Brobbey har hovedansvaret for planleggingen av årets Hovseterfestival. Lørdag 8. september er det klart for Hovseterfestivalen 2018!

Lørdag 8. september er det igjen duket for Hovseterfestivalen. Kafia H. Mohamud og Kimberly Omane Brobbey står for planleggingen og ønsker å feire Hovseter som Hovseter bør feires.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Fjorårets Hovseterfestival var en stor suksess der mange dukket opp, og i år gjentas suksessen lørdag 8. september. Hovedansvaret for planleggingen av årets festival har gått til Kafia H. Mohamud og Kimberly Omane Brobbey, som begge var med på å planlegge og ordne fjorårets Hovseterfestival.

– Foreløpig tenker vi at festivalen skal ha en blanding av alt - vi sier ikke nei hvis noen har forslag til aktiviteter eller innslag, eller har lyst til å stille med underholdning selv, sier Kimberly.

Kafia istemmer at de tenker å ha musikk, mat og aktiviteter for de minste, samt en dj, dans og trening. Scenen skal være rettet mot ungdom slik som i fjor, mens aktivitetene skal være rettet mot barn.

– Det skal være et arrangement for hele familien, for det er det Hovseterfestivalen dreier seg om, sier Kafia.

Jentene har oversikt over budsjettet og har hørt litt rundt om priser på underholdning. De skal nå begynne å fastsette den underholdningen de vil ha.

– Målet er å ha det gøy og å feire Hovseter som Hovseter bør bli feiret, sier Kafia.

God kjennskap til Hovseter

Kafia ble spurt om å planlegge årets festival siden hun var med å planlegge festivalen i fjor. Kimberly har vært frivillig på Hovseterfestivalen i flere år, og derfor spurte Kafia om de i år skulle samarbeide om planleggingen.

– Vi har begge bodd lenge på Hovseter, vi kjenner de fleste og har vært gjennom mange Hovseterfestivaler. I tillegg utfyller vi hverandre på en bra måte, sier Kafia.

Hun forteller videre at planleggingen går bra, og at de nå har mer erfaring siden de også jobbet med festivalen i fjor. Planleggingen begynte tidligere i år, så jentene har brukt mye tid på å sjekke tilbud og sammenlikne.

– Når det gjelder underholdning og aktiviteter vil vi ha litt kontinuitet fra i fjor, men også noe nytt og annerledes som vi har tenkt på, sier Kimberly.

Kafia forteller at hun i fjor tok med seg venner som ikke var fra bydelen på festivalen og at de ble positivt overrasket over hvor hyggelig festivalen og Hovseter var.

– De har nå lyst til å komme i år også, sier hun og smiler.

Festivalen belyser Hovseters potensiale

Fjorårets festival ble en vellykket dag med appeller fra blant andre NRK-profil Thomas Felberg, varaordfører Khamshajiny "Kamzy" Gunaratnam og BU-leder Lars Asbjørn Hanssen. I tillegg var det god mat, musikk, hoppeslott, ansiktsmaling, sukkerspinn og fint vær.

​– Hovseterfestivalen er en dag vi feirer Hovseter og festivalen belyser Hovseters potensiale, sier Kafia.

Hun sier videre at festivalen representerer mangfoldet på Hovseter med mat fra ulike land og kulturer, og livlig stemning. Det er mange frivillige som bidrar, blant andre mødre som lager maten.

– Festivalen er med på å vise hvorfor man burde satse på Hovseter.

Foreløpig er det kun Kafia, Kimberly, leder for Familiesenteret på Hovseter, Sofie Widdal, og prosjektleder for områdesatsningen på Hovseter, Ragnhild Lorentzen, som står for planleggingen. Kafia og Kim har dog planer om å rekruttere flere frivillige etter sommerferien.

– Vi håper mange melder seg til å hjelpe til med årets festival, avslutter Kafia. Heia Hovseter!

Mer informasjon fra Bydel Vestre Aker