Akersposten

630 vaksinedoser til Bydel Ullern neste uke

Sykepleier Margareth Eide Tørresvold trekker opp en dose med Moderna-vaksine. I dagene før påske får Bydel Ullern 630 vaksinedoser. Foto: Heiko Junge / NTB

– Vi får 630 vaksinedoser i neste uke, sier Siri Dobloug, kommunikasjonsrådgiver i Bydel Ullern. Hun legger til at det legges opp til vaksinering på tirsdag, onsdag og skjærtorsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2021 kl 16:57

BYDEL ULLERN: – Vi har allerede vaksinert 3237 innbyggere i aldersgruppen totalt. Av disse er 1639 personer fullvaksinert, fortsetter Dobloug og legger til at i tillegg kommer helsepersonell og sykehjemsbeboere i bydelen.

– Det vil si at per i dag er i alt 3764 personer fått vaksine.

Før påske

Bydelen har nå begynt å vaksinere innbyggere født i 1945 og 1946.

– Allerede i morgen er det flere som er født i 1946 som blir vaksinert. Nå går det fort fremover.

Bydelen forventer å innkalle resten av gruppen i alderen fra 75 til 84 år før påske.

Dobloug legger til at en regner med å komme i gang med innkalling av neste grupper – det vil si dem mellom 65 og 74 år samt gruppen 18 til 64 år i høyrisikogruppen - i nær framtid.

– Vi vaksinerer også i påskeuken så hold deg i nærheten av telefonen dersom du er født i 1946 og ikke har blitt innkalt, eller er i neste prioriteringsgruppe.

Vårt bookingsteam vil fortløpende ringe innbyggere for avtale om time for vaksinering.

Lurer du på noe ta kontakt på e-post ullern.vaksinesenter@bun.oslo.kommune.no eller ring vaksinesenter på telefon 404 02 938.

– Vaksinesenteret holder til i Noreveien 26. Lokalet ligger inne på Hafslunds område på Montebello, sier Dobloug og opplyser at dette ikke er langt fra T-banestasjonen Montebello.

– Det er godt med parkeringsplasser ved vaksinesenteret, sier Siri Dobloug. Siste døgn ble det registrert 12 nye smittede i Bydel Ullern.

Norske bloddråper overrasker

I dag tidlig kom budskapet om en stor koronavaksine. Den viser at det er lite skjult smitte i den norske befolkningen. Folkehelseinstituttet hadde fryktet at det sto dårligere til – at mørketallene var verre.

Undersøkelsen, som ble gjennomført for første gang her i landet, ble gjort ved hjelp av hjemme-testing. Deltakerne sendte inn bloddråpene som skulle analyseres.

Resultatene viser at Norge skiller seg positivt ut, sammenlignet med andre land i verden, slik at det kan tyde på at det norske arbeidet med å slå ned pandemien, faktisk har vært ganske effektivt.

Verden har levd med covid-19 i over ett år. 121 millioner mennesker har testet positivt på viruset. Det er grunn til å tro at antall smittede er høyere - delvis på grunn av underrapportering og testkapasitet. Mange kan ha hatt sykdommen uten at de er klar over det.

Ifølge forskerne er det mer smitte blant unge mennesker – men enn en har trodd. I Oslo og Bergen var det skjulte smittetallet høyere enn landsgjennomsnittet.

Globalt: 124.894.108 påvist smittet. 2.745.702 er døde. 106.489.078 er fullvaksinerte.

Ny plan etter påske

Regjeringen har bedt om å få orientere Stortinget rett over påske. Der håper statsministeren at hun kan presentere en gjenåpningsplan for Norge. Tanken var å komme med dette før påske, men så spredde viruset seg – og det ble nedstenging i stedet for. Det er ingen tvil om at smittesituasjonen etter den stille uke, påvirker gjenåpningen. Smittesituasjonen må være under kontroll.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen har nylig varslet at også han jobber med en gjenåpningsplan for hovedstaden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...