Akersposten

6241 underskrifter for å bevare båtopplaget

SKISSE FRA MULIGHETSSTUDIET: Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter

Et innbyggerinitiativ som vil bevare båtopplaget i Bestumkilen skal til politisk behandling i bystyret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2020 kl 14:23

BESTUMKILEN: Det er Sjølyst Karenslyst Båtopplagsforening som står bak initiativet, som ble lagt ut på minsak.no.

Mulighetsstudie

Her ble det samlet inn 6241 underskrifter fra personer, hovedsakelig fra Oslo og østlandsområdet, til støtte for saken. Båtopplagsforeningen har også lagt ved et eget mulighetsstudie med en beskrivelse av hvordan dagens tomt kan utnyttes, med blant annet nye serveringssteder og basseng i sjøen.

Se mulighetsstudiet her

Saken fortsetter under bildene

SKISSE FRA MULIGHETSSTUDIET: Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter

Fire forslag

I forbindelse med områderegulering Skøyen er foreløpig forslaget fra Plan- og bygningsetaten utfylling i Bestumkilen og en relativ høy utnyttelse av båtopplagstomten med hensyn til boliger og aktiviteter.

Les også: Jernbanen ber etat og byråd om å sette en fot i bakken

Skøyen miljøforum med støtte fra bydelsutvalget, har utarbeidet et forslag med folkepark,aktivitetshus og utendørsaktiviteter på båtopplagstomten.

SV forsøker lokalt å overbevise sien kolleger i rådhuset om å gå for et større grøntanlegg med noe høyere utnyttelse enn Skøyen Miljøforum.

Les også: «Skøyenområdet må bli til det beste for de mange»

Båtopplagsforeningen mener at Sjølyst Marina/båtopplagstomten ikke skal reguleres til andre formål. Innbyggerinitiativet vil komme opp til behandling i bystyret før jul, men først skal Plan- og bygningsetaten uttale seg om forslaget med frist til 25. september.

SKISSE FRA MULIGHETSSTUDIET: Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter

Her er teksten som følger saken i minsak.no:

Vern om båtlivet i Oslo

Båtlivet i Oslo er under press. Oslo er og blir en kystby. Som andre kystbyer er tilgangen til sjøen en allemannsrett.

Området på Sjølyst benyttes i dag av bo-biler, seilbåter, motorbåter, kajakker, SUP's og padlere. For båtfolket i Oslo er tilgang til området synonymt med muligheten for å ha båtplass og drive vedlikehold i nærområdet.

Sjølyst marina er nå planlagt regulert til boliger og kontorbygg, samtidig arbeider Skøyen Miljøforum for å få området regulert til park hvor overnevnte ikke er en del av bildet. Vi ber om din støtte for opprettholdelse av Sjølyst Marina i Bestumkilen og at området ikke reguleres/endres til andre formål.

Se småbåtutvalgets mulighetsstudie Vi som har båt i Oslo mener det er en forutsetning at vi kan få båten på land sommer som vinter. Samtidig som allemannsretten er ivaretatt. Vi mener området bør kunne brukes til rekreasjon for flere som ønsker tilgang til vannspeilet uten at det bør gå på bekostning av opplag for fritidsbåter.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...