Akersposten

34 barnehagebarn i ytre vest fikk en opplevelse for livet

POPULÆRT: Barna i Turi Sletners barnehave fikk oppleve årets høydepunkt hittil, da disse små nøstene kom til verden. Alle foto av kyllinger: Turi Sletner

Det var mange små barneøyne som fulgte spent med da de hørte forsiktig kakking på innsiden av eggene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2017 kl 15:18

LILLEVANN: Like før påske var det flere små nebb som som banket på "døren" i Turi Sletners miljøvernbarnehave på Lillevann. Det var liv i alle eggene, som barna ventet spent på skulle klekke. Ut kom etter hvert 12 små nøster som de 34 barna fra ett til seks år kunne se, føle og ta vare på.

Lærer årsak og sammenheng

– Tema er vår, påske, påskebudskap, nytt liv og påskekyllinger. Barna har fulgt utviklingen fra befruktet egg til kylling, forteller styrer Turi Sletner til Osloby.

Gjennom sang, bøker, forming, samtaler om hane, høne, befruktning, egg og kylling, har barna fått se utviklingen fra egg til kylling.

– Samtidig har de spist kokt egg, speilegg, eggerøre og lært årsak og sammenheng på spiseegg og kyllingegg gjennom lek og lystbetonte aktiviteter, sier Sletner til Osloby.

Tar vare på miljøet

Miljøet og naturen har alltid vært aller viktigst for Sletner og barna i barnehagen, som ligger i skogkanten på Lillevann. Her er naturstien i og utenfor porten, og i alle år har Sletner lært barna hvordan man tar vare på miljøet rundt seg. Da barnehagen fylte 40 år, feiret Akersposten/dittoslo henne som styrer og barnehageier med en artikkel for tre år siden.

ENTUSIASTEN: Turi Sletner er kjent for sin entusiasme for barn, natur og ivaretakelse av miljøet. Her i forbindelse med 40-års feiringen av barnehagen for tre år siden. Foto: privat

Omsorg og empati

Sletner kan fortelle at barna nesten ikke ville gå hjem, men ville leke og kose med kyllingene hele dagen. De blir vant til mennesker fra de klekkes og blir dermed tamme. I tråd med Sletners tankegang er kyllingene nå kommet til en gård utenfor Oslo, hvor de skal leve videre som frittgående høner.

Les også om nøstene som ble født for to år siden

– Alle blir rørt at nytt liv, også barn. Bybarn har ikke peiling på hvordan naturen henger sammen, så det er viktig for oss å involvere barna i hele prosessen. De må passe på at dyrene har det bra, at de har det rent og har friskt vann. Dermed lærer de også omsorg, empati og ansvarsfølelse. Får barn ansvar, stiger selvfølelsen ved mestring, sier Sletner til Osloby.

Les også:

Plutselig sto Rocko der igjen – tynn, men i live!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...