Akersposten Media

Akersposten

3,9 millioner besøkte CC Vest

CC Vest noterte seg for 3.9 millioner besøkende i 2020 og 2,5 milliarder i omsetning . Lett tilgjengelighet og gode parkeringsmuligheter bidrar til dette - bl.a. til at senteret har Norges største Vinmonopol i omsetning.

3,9 millioner besøkende, 2,5 milliarder i omsetning og en vekst på nesten 12 prosent. Det er de harde fakta for CC Vest i pandemiåret 2020.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.12.2020 kl 09:12

LILLEAKER: Det er første gang senteret passerer 2,5 milliarder kroner i omsetning. Rekorder ble satt både hos Meny og på Vinmonopolet. Celine Waldjac er en svært godt fornøyd senterleder.

– Vi ligger godt over snittet i kjøpesenterbransjen, sier hun.

– Under julehandelen i år, uke 45 til 52, har CC Vest hatt en omsetningsvekst på 11,6 prosent i forhold til samme periode i fjor. Dette følger den positive tendensen for året for øvrig der vi så langt har 11,9 prosent høyere omsetning enn samme tid i fjor. Med dette har senteret for første gang passert 2,5 milliarder i omsetning, og det forventes at CC Vest runder av året med en omsetning i overkant av dette, sier hun.

Endelige tall for kjøpesenterbransjen totalt foreligger ikke ennå, men det ser ut til å ende på mellom 3,5 og 4 prosent vekst.

– Slik sett har vi kommet styrket ut av krisen, selv om dette annerledesåret har slått høyst ulikt ut for de ulike bransjene, sier Celine Waldjac.

– Hvor er det størst vekst?

– Kategoriene mat & drikke med 22,9 prosent vekst, hus & hjem med 20,4 prosent og spesialbutikker med 19,3 prosent er tydelige vekstvinnere.

Annen detaljhandel avslutter også året med en fin vekst. Kategoriene klær, sko & reiseeffekter og servering har hatt skiftende resultater gjennom året, i takt med restriksjonene.

Hardest rammet er service & tjenesteytende virksomheter. Blant disse var det flere som ble pålagt stengt av helsemyndighetene i den første smittebølgen, sier senterlederen.

Senterleder Celine Waldjac.

– Året 2020 har vært krevende. Vi har gjort vårt ytterste for å skape mest mulig trygge rammer for kundene våre. Dette ser ut til å ha blitt verdsatt av våre kunder. Så langt i år har vi hatt en besøksvekst på 13 prosent, sier Celine Waldjac.

Hun legger til at kundene har vært tilpasningsdyktige.

– Allerede samme dag som påbudet ble innført brukte 95 prosent av kundene på CC Vest munnbind, og folk har faktisk tatt i bruk hele åpningstiden slik at vi har unngått det aller mest hektiske rushet. Det har vært helt avgjørende for at vi har kunnet opprettholde den sømløse kundeopplevelsen gjennom hele denne utfordrende perioden, avslutter Celine Waldjac.

Mat og vin

Matbutikken Meny, for øvrig Norges største, har hatt 17,5 prosent økning og nærmer seg med det 500 millioner kroner i omsetning. Daglig leder Christer Thorne forteller om hektiske juledager, men faktisk ikke like strabasiøst som i fjor.

– I år hadde vi en ekstra dag i juleuka i forhold til i fjor, og det gjorde trykket noe mindre. En utfordring var det at vi måtte begrense antallet kunder inne i butikken til 190 – noe som skjedde hver eneste dag de siste dagene før jul. Dette førte til at vi hadde færre kunder enn tidligere, men tiltaket var jo helt nødvendig i disse pandemitider, sier Thorne.

– Vi har også merket oss at folk har hatt færre juleselskaper hjemme ved at etterspørselen etter øl og for eksempel pinnekjøtt som hører slike selskaper til, ble noe mindre enn året før. Men totalt sett er vi veldig fornøyd med julen og året, sier Thorne.

Vinmonopolet på CC Vest har også hatt det travelt i julen – og i og for seg gjennom hele året, og ender på en vekst på 30 prosent med totalt 1.4 millioner liter. Med slike tall er dette Norges klart største vinmonopol – men akkurat det er ingen nyhet. Slik har det vært de siste 20 årene.

Kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet sier til Akersposten at det er flere årsaker til dette.

– CC Vest er et stort og veldrevet senter med mange attraktive butikker. Det ligger i et kjøpesterkt område med god tilgjengelighet – og med godt med parkeringsplasser er det et populært sted å handle. Jeg må også berømme betjeningen i vårt utsalg på CC Vest. Dette er flinke fagfolk, og jeg tror kundene opplever å bli tatt godt vare på og får god service, sier Nordahl.

Vinmonopolet på CC Vest omsetter i 2020 for 330 millioner kroner – noe som er rekord for et enkelt utsalg i Vinmonopolets historie. 361.000 kunder har vært innom i år, men dette gir «bare» en 2. plass i antall besøkende. Oslo City hadde 5000 flere kunder – men havner godt bak CC Vest i omsetning.

Mye kø på CC Vest - ikke minst til Vinmonopolet som befestet sin posisjon som Norges klart største utsalg. Senteret hadde totalt 3.9 millioner besøkende .

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...