Akersposten

20.000 rømte hjemmefra – nå trenger hun hjelp!

Frøydis Esbjørnsen etterlyser rundt 20.000 bier, fra bikubene hun har i Kristian Auberts vei. Foto: Fredrik Eckhoff

Plutselig så hun bisvermen fly avgårde. Nå lurer Røa-kvinnen på om noen i nærområdet har fått 20.000 nye venner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2017 kl 15:04

RØA: Klokken 13.30 mandag ettermiddag sto Frøydis Esbjørnsen på terrassen sin og så mot de tre bikubene hun har i hagen i Kristian Auberts vei på Røa. Hun ante nok at noe var i gjøre, og brått så hun en svart sky lette fra den ene kuben. Dette har hun ikke opplevd i de tre årene hun har hatt kubene.

Store mengder bier

Esbjørnsen forteller at en kube kan ha opp mot 60.000 bier, og at det er nærmere halvparten av bikuben nå har stukket av for å finne seg et nytt hjem.

– Dette er egentlig helt naturlig. Det er deres naturlige form å formere seg på. Dronningen begynner å bli gammel og føler seg truet. Da får hun med seg halve gjengen og drar. Noen i kuben har nok begynt å planlegge at de skal ha en ny dronning, sier hun.

Stor produksjon

Birøkteren forteller at hun i fjor fikk 125 kilo med honning fra sine tre bikuber.

– De har de veldig bra her. Det er mye godt å spise, sier hun og peker nedover mot Lysakerelven.

Nå tror hun at den store bisvermen er på jakt etter et nytt sted å bo, sammen med den aldrende dronningen.

– Men selv om de finner et tre eller hulrom, klarer de seg ikke om vinteren. Dessuten er det jo dumt om de slår seg ned hos noen som blir redde.

– Er de farlige?

– Nei, de er heldigvis ikke farlige. Denne flukten er godt planlagt. De har spist seg gode og mette. Men det er jo litt voldsomt når de kommer. De kan se ut som en en litt avlang ball, med dronningen i midten. Kanskje finner noen dem i epletreet sitt, sier hun.

Esbjørnsen forteller at flere av hennes nærmeste naboer var redde da hun skulle begynne med bier.

– Men ingen er bekymret lenger. Nå syns de det er morsomt å følge med. Bier er ikke som veps, som går etter kjøtt og drikkevarer, sier hun.

– Si i fra!

Nå håper birøkteren på Røa at noen har observert bisvermen og kan ringe og tipse henne på tlf 90 16 40 91. Hun har allerede alliert seg med en ekspert som kan hjelpe henne med å få samlet dem hvis noen vet hvor de befinner seg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...