Akersposten

17. mai: Du oppfordres til å lytte, men ikke følge!

Lilleaker skolekorps er blant korpsene som har stort program på nasjonaldagen, selv om det blir litt annerledes enn vanlig denne gangen. Foto: Privat

Søndag opplever vi en nasjonaldag utenom det vanlige. Men korpsene spiller! Og du kan lytte. Men tog er frarådet. Likevel kommer skolekorpsene til å skape rød, hvit og blå feststemning mange steder!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2020 kl 18:42

Huseby skole:

08:00: Flaggheis

Huseby og Holmen skoler, Hovseterhjemmet

10:00: Avmarsj fra skolen

Stasjonsveien, Holmengrenda, Øvre Smestadvei, Persbråtan, Sørkedalsveien Ostadalsveien, Søndre Rød Aslakveien, Røaveien Finnhaugveien, Øraveien Kristian Auberts vei. Harald Løvenskiolds vei Melumveien. Røakrysset

13:00: Ja, vi elsker

I Røakrysset med
Voksen Skoles Musikkorps

15:00: Hovseterhjemmet

Huseby skoles musikkorps informerer: Vi ber om at man ikke følger etter korpset men observerer fra egen hage eller balkong

Har du lopper for auksjon: send mail: loppemarkedet@husebyskolekorps.no

Bidrag fra kr 500 kan vinne et hjemmebesøk av korpset

Vi takker for all støtte til fortsatt korpsdrift.
VIPPS: #10451

Holmen skole:

Holmen skole legger opp til følgende aktiviteter som vil live-streames på Facebooksiden til Holmen og deretter deles digitalt.

08.00: Flaggheis med fanfare fra Huseby musikkorps

17.mai hilsen v/ rektor Tor Tangen

Barnas 17.mai-taletale

Elevinnslag

Huseby musikk-korps vil spille i gatene i skolekretsen.

Vi ønsker at alle følger opp Regjeringens oppfordring om å stemme i ‘Ja vi elsker’ fra våre respektive hager og balkonger kl 13.

Voksen skole:

Voksen skoles musikkorps spiller konserter i bydelen på nasjonaldagen, og de marsjerer og spiller både i området til egen skole og ved Bogstad skole.

«Vi oppfordrer publikum til å lytte og heie fra vinduer, balkonger og hager, slik at vi unngår større forsamlinger. I tillegg streamer vi hovedkorpsets marsjrunde og konserter her på Facebook!» skriver korpset på Facebook.

Rute fra Voksen skole kl. 09:10-11:30 (hovedkorpset)

Avstikkere og konsertstopp underveis: Landingsveien, Stasjonsveien, Arnebråtveien, Ankerveien, Olav Aukrusts vei

Rute fra Bogstad skole kl. 10.00-12:00 (junior- og aspirantkorpset) Avstikkere og konsertstopp underveis: Golfstubben, Ekraveien, Bjerkebakken, Linhusveien, Gravdalsveien, Røatoppen, Griniveien, Ekraveien, Trettebakken, Nordengveien

Rute fra Bogstad skole kl. 13:10-15:00 (hovedkorpset) Avstikkere og konsertstopp underveis: Bjerkebakken, Griniveien, Vækerøveien, Nordengveien

Bogstad skole:

Program 17. mai ved Bogstad skole

08.00:

Flaggheising – juniorkorpset spiller flaggfanfare, taler og san.

Dette blir en annerledes 17. mai for alle. Morgenarrangementet på skolen vil kun være for de som er invitert.

Ettermiddagsarrangementet er avlyst.

Lilleaker skole:

08.00: Flaggheising på skole. Korpset spiller, og dette sendes direkte på Lilleaker skoles musikkorps Facebook-side.

09.00-12.00: Korpset spiller i nærområdet:

Lilleaker skole, Ørakerveien, Guvernørens vei, Mortensvingen, ned til snuplass v/ Øraker stasjon, Vestveien, Carl Lundgrens vei, Lilleakerparken/Stoppestedet, Lilleakerveien, Ombergveien, Sollerudveien, Bestumveien, Kirkehaugveien, Brønnveien, Skogbrynet (går ikke ned Skogbrynet), Bestumveien, Sollerudveien, Kajalund sykehjem, Sollerudveien, Ullerntunet, Lilleaker skole.

12.30: Lilleaker skolekor synger. Sendes direkte på Lilleaker skoles musikkorps Facebook-side.

LES MER om 17. mai på Lilleaker

Skøyen skole:

Informasjon fra Skøyen skole: I år kan dere ikke følge oss i byen fordi vi ikke går der, og heller ikke komme fysisk til vår flaggheising kl. 08.00. Vi vil imidlertid ønske alle velkommen til å følge oss på nett! For flaggheising blir det. Det vil bli taler, flaggborg, sang og korpsmusikk. Gled dere!
Denne vakre morgenstunden vil bli streamet direkte over AKS sin Facebookside, «Aktivitetsskolen Skøyen» - gå gjerne inn og følg siden nå. Vi håper mange får 17. mai-stemning med skolens markering direkte på skjerm i morgentimene. Denne filmen blir etter hvert også lagt på Skøyen skole hjemmeside.

Vi kan friste med dagens tale ved elevrådet, 17. maisanger ved Skøyen skolekor og voksenkoret Parkens perler. Det hele vil bli rammet inn av flaggbærere og korpsmusikk ved Peik. Senere i løpet av dagen vil Parkens perler gå rundt og synge i nabolaget, og Peik vil spille i nærliggende borettslag fra kl. 12.15 og utover.

Bestum skole:

08.00: Flaggheising blir streamet på Bestum skoles Facebookside

08.30: Rektor Pia Thoresen ønsker velkommen
Sophia M. og Louise V. i 5c spiller "Vi ere en nasjon vi med" Pia Thoresen og Sylvi-Ann Husby synger "Bestumsangen" 17. mai-tale av Gustav i 7c og Elise i 7a
Elever fra 4. trinn synger "Ja, vi elsker"
17. mai-tale ved Kristian Taraldsen
Elever fra 2. trinn synger "Norge i rødt, hvitt og blått"
FAU deler ut pris til årets "Bestumvenn"
Film av "Bestumvennsangen" laget av 4. trinn

09.00-12.30: Korpset vil i to omganger marsjere og spille rundt omkring på Bestum. Ruten ligger på hjemmesiden, og deler av turen vil bli streamet.

Smestad skole:

Også Smestad skole minner at det ikke er lov å følge etter korpset i tog. Men de håper at alle som har anledning vil hilse fra hager, balkonger, fortau og ellers på god avstand.

Fra kl. 9: Rute fra Smestad skole: Stopp ved: Gullkroken/Konventveien, Konventveien/Monolittveien, Monolittveien/Priorveien, Smestaddammen borettslag og Smestadhjemmet.

Uten loppemarked som skulle gitt korpset viktige inntekter, minner korpset i stedet om at det er mulig å vippse penger til 10787 (SSMKs loppemarked)

Grindbakken skole:

Skolen informerer:
Selv om 17.mai feiringen blir annerledes i år, skal vi likevel prøve å skape 17.mai stemning :)

17. mai-komiteen i Oslo har anmodet skolene om å ikke planlegge fellesarrangementer på 17. mai, verken på morgenen eller på ettermiddagen. Vi ønsker likevel å skape stemning på 17.mai:

Det blir flaggheising med fanfare kl 09.00. Korpset spillet " Ja, vi elsker" og noen marsjer på stedet. Aspirantkorpset opptrer med egen drill og opptredenen filmes og legges ut på FAU sin Facebookside.

Grindbakken musikkorps vil deretter gå en runde i nærmiljøet. Ruten er: Måltrostveien - Trostefaret - Lillevannsveien - Jerpefaret - Skogen Boligsameie. Videre går korpset fra Skogen Boligsameie - Arnulf Øverlandsvei - Grindbakken - Arnulf Øverlandsvei - Olaf Bulls vei.

Når korpset går forbi oppfordrer vi alle til å hilse og veive med flaggene fra respektive hager, balkonger eller fortau.

Elevrådsstyrets 17. maitale, samt en hilsen fra rektor, publiseres både på skolens hjemmeside og på Facebooksiden til FAU. Vi håper at mange vil gå inn og høre på talen i løpet av 17. mai.

Ta også gjerne regjeringens oppfordring om å synge «Ja, vi elsker» kl 13.00.

Lysejordet skole:

Korpset har avmarsj kl 10 fra Mølleplassen barnehage og marsjerer forbi grusbanen ved Lysejordet skole og Lysejordet barnehage, og ved boligsameiene Lyse terrasse og Generallunden.

Klokken 13 skal korpsene fra Huseby og Lysejordet samles i Røakrysset og spille «Ja, bi elsker».

Skolen informerer:
17. mai i år blir annerledes for oss alle. Vi har laget en liten film fra vår lokale høytid – som vi tok litt i forkant – og den vil bli lagt ut på hjemmesiden 17. mai. Kl. 08.00. Dere vil kunne se flaggheising, høre vårt flotte kor, høre elevrådets og rektors tale – og høre "Gud signe vårt dyre fedreland".

Rektor skriver videre:

Nå trenger korpset selv at vi bidrar. Fra skolens side vil vi bidra med 20 000 kroner til VIPPS-innsamlingen - dette fordi korpset betyr så mye - på så mange måter. For 17. mai- feiringen, selvsagt. Korpset betyr også mye for mange barn og unge i deres dannende år - de lærer samarbeid, spilleglede, øving, fellesskap på tvers av alder og kjønn, dugnadsinnsats - viktige erfaringer for unge mennesker. Det er mange voksne som bidrar til å få dette til - og de har i år mistet en viktig inntektskilde - nemlig loppemarkedet.

Vi har fått vite at de allerede har fått inn 23.500 fra 84 givere -og da har de pr idag mottatt kr. 43.500. Nå inspirerer vi alle til å være med på VIPPS-dugnaden for korpset - VIPPS kto 49075.

Vinderen skole:

Korpset lover å dukke opp med konserter utenfor fem ulike institusjoner i nærområdet i løpet av nasjonaldagen.

PS! Husk at vi alle skal synge "Ja, vi elsker" kl. 13 – uansett hvor vi befinner oss!

LES OGSÅ: Vinderen skolekorps: – Kontoen er tom, vi vet ikke helt hvordan det kommer til å gå

https://akersposten.no/nyheter/corona-epidemien/kontoen-er-tom-vi-vet-ikke-helt-hvordan-det-kommer-til-a-ga/19.4995

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å forbedre nettstedet. Ved å godkjenne aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...