Akersposten

134 boliger planlegges ved Slemdalsveien

UNDER REGULERING: Det planlegges 134 nye boliger med diverse servicefunksjoner innenfor det avmerkede området. I front foran - de fredede Korsmo-villaene. Google Maps

En større regulering er på gang i Slemdalsveien 35 -37 med blant annet Hafslund hovedbygg i prosjektet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

FRØEN: KLP Eiendom Oslo AS foreslår å omregulere Slemdalsveien 35-37 fra kontor til hovedsakelig boliger. Området ligger på Frøen, rett overfor Diakonhjemmet, på andre siden av Slemdalsveien.

Det legges til rette for 7 nye bygg med 3 til 7 etasjer. Nord for Hafslunds tidligere kontorbygg foreslås det rekkehus i 3 etasjer. Til sammen foreslås 134 boliger, hvorav 17 rekkehus. Hafslund hovedbygg foreslås regulert til bevaring. Hovedbygget foreslås med bolig,helsetjenester/velvære, kontor og 4-avdelings barnehage.

Saken fortsetter under bildene

BYGGEHØYDER: Til venstre i bildet, bak hovedhuset Hafslund, vises i tillegg foreslåtte rekkehus på tre etasjer. Skisse KPL Eiendom

Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget, men anbefaler eget alternativ utarbeidet i samarbeid med Byantikvaren. PBE foreslår lavere byggehøyder og andre materialvalg med hensyn til tilpassing. Etaten mener at KLPs forslag med høyder er for høye i forhold til det bevaringsverdige Hafslundbygget og de fredede Korsmo-villaene som ligger i forkant av byggeprosjektet. PBE anbefaler også at østfløyen bak Hafslundbygget bevares.

ILLUSTRASJON: Sett fra Hafslunds vei, i følge KPL Eiendoms illustrasjon.

PBE skriver i sin foreløpige konklusjon:
Planforslaget er i all hovedsak i samsvar med overordnete planer ved å legge foreslått bebyggelse nær kollektivtransport. PBE mener at det nye grepet føyer seg godt inn i bygde og naturgitte omgivelser. Vi mener også at planforslaget tar hensyn til bevaringsverdig bygg på og ved tomtenpå en god måte, men at bebyggelseshøyden vurderes å være for høy mtp virkningen i omgivelsene. Østfløyen til Hafslundsbygget anses også å være bevaringsverdig og vil være godt egnet for andre typerleiligheter. Grønnstrukturen blir mer opplevelsesriktenn før og trekkes visuelt inn i utearealene til boligene. Den blågrønne faktoren vil kunne oppnås etter videre planlegging og beregning. Plan-og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget og har utarbeideteget alternativ sammenmed Byantikvaren.

Planforslaget er nå ute til ny offentlig høring. Les mer om planforslaget ved å følge denne lenken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...