Akersposten

1056 doser til Bydel Ullern neste uke

Foto: Heiko Junge /NTB

– Nå kontakter vi dem under 75 år, sier kommunikasjonsrådgiver Siri Dobloug i Bydel Ullern. Hun legger til at per 30. mars er 4058 innbyggere vaksinert og at bydelen i neste uke får 1056 doser.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2021 kl 08:54

BYDEL ULLERN: – Av disse er 1746 fullvaksinert, fortsetter Dobloug. I tillegg kommer helsepersonell og sykehjemsbeboere. Totalt antall vaksinerte inkludert helsepersonell er 4589 personer.

– I neste uke får Bydel Ullern 1056 vaksinedoser, sier Dobloug. Det betyr at en nå er i gang med å vaksinere innbyggere født i 1947 og 1948.

– Neste uke vaksinerer vi prioriteringsgruppe 4 – det vil si de som er aldersgruppen 65 til 74 år - og 18 til 64 år i høyrisikogruppen.

Bydelen ringer innbyggere for avtale om time for vaksinering.

– Det er bydelen som kontakter deg, sier Siri Dobloug og opplyser at e-postadressen er ullern.vaksinesenter@bun.oslo.kommune.no

Reviderer vaksineplanen

Problemer med levering av vaksine, gjør at Folkehelseinstituttet må revidere vaksineplanen. FHIs leder, Camilla Stoltenberg, håper alle skal få vaksine innen august. Problemet er at de som skal levere vaksine, stadig endrer sine datoer for sine leveranser.

Det er vel én av ti nordmenn som til nå har fått minst én dose koronavaksine. Etter flere meldinger om leveransesvikt den siste tiden, kommer FHI i ettermiddag med et nytt vaksinasjonsscenario.

Til nå har rundt 615.500 nordmenn fått minst én dose av en koronavaksine. Det tilsvarer 11 prosent av befolkningen. 271.000 er fullvaksinert.

Før helgen varslet Johnson & Johnson om at de ikke kan levere 310.000 doser som lovet i april, men at tallet er redusert til 52.000.

Skal åpne samfunnet

Regjeringen arbeider med en åpningsplan. Statsminister Erna Solberg har uttalt at det har vært et uvanlig år med raske beslutninger og mye tvil hvor nordmenn har måttet leve med svært inngripende tiltak.

Den vanskeligste beslutningen for regjeringen har vært skole-nedstengingen. Solberg har i ettertid sagt at regjeringen kanskje ikke ville ha stengt skolene på samme måte hvis en hadde visst det en nå vet om gult og rødt nivå. Solberg mener likevel at det er riktig å stenge skoler når det for eksempel kommer mutantutbrudd.

De muterte

Det er de muterte virusene som bekymrer statsministeren mest fordi de er mer smittsomme. Konsekvensen ble strengere tiltak og ikke et åpnere samfunn. Statsministeren har ved flere anledninger gitt uttrykk for at det er mer krevende å åpne framfor å stenge ned.

Avveiningen er hele tiden: Hvor går balansen mellom tiltakene og konsekvensene av tiltakene?

LES OGSÅ: Onsdag: 301 smittet i Oslo siste døgn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...