ANNONSE
Annonse

10000 timer uten lønn

GJENSIDIG GLEDE: Disse to fra Frivillighetssentralen i Vestre Aker hygger seg i hverandres selskap. Foto: espenschive.com

Frivilliginnsatsen i Bydel Vestre Aker er uvurderlig, med frivillige fra 16 til 90 år.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 13:06

ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Det er ikke alle som vet hvilken enorm innsats de frivillige i bydelen legger ned med sitt arbeid for dem som trenger litt bistand og støtte i hverdagen. Det er oppløftende å se at nesten 10000 timer med frivillig arbeid var resultatet for bydelen i 2016, ifølge årsmeldingen fra Vestre Aker Frivillighetssentral.

Daglig leder Espen Watne Andresen

Den spesielle følelsen

- Det er ikke alltid lett å be om hjelp. Da er det viktig å huske på at de som er frivillige elsker nettopp det å være frivillig. De sier at de selv har stor glede av å gjøre andre glade, av å kjenne på den helt spesielle følelsen å gjør noe meningsfylt som betyr noe og kan være til hjelp. Når noen ringer til meg og sier at de trenger hjelp til å komme seg til legen, bytte ut en lyspære eller trenger en besøksvenn, da blir jeg glad - for da vet jeg at jeg kan glede en av våre fantastiske frivillige med et oppdrag, sier daglig leder ved Frivillighetssentralen i Bydel Vestre Aker, Espen Watne Andresen.

Les også: - Frivillighet er først og fremst handling

- Vi trenger alle hjelp

- Kan alle som trenger litt hjelp i hverdagen ringe Frivillighetssentralen for assistanse?

LEGEBESØK: Frivillige følger gjerne til for eksempel lege om det er behov for det. Foto: Frivillighetssentralen

- Ja, absolutt. De aller fleste respekterer den innsatsen som de frivillige gjør og kan gjøre. Det er for eksempel veldig sjelden folk som burde ringe et firma, heller ringer oss. Har man en hage så må man enten klippe plenen selv eller leie noen til å gjøre det. Har man verken helse eller økonomi til det, ja da ringer man oss så får vi hjelpe hverandre så godt vi kan. Det er nettopp det det handler om – å hjelpe hverandre. Vi trenger alle hjelp av andre i perioder og vi er alle tjent med at vi lever i et samfunn hvor det å ta vare på hverandre er normalen, sier Andresen.

Et utall oppgaver

De frivillige deltar med et utall forskjellige oppgaver. De kan dra hjem til brukere som trenger assistanse til hverdagslige gjøremål som skifte lyspærer, batterier, små reparasjoner eller sporadisk plenklipping, handling, måking og strøing. Dette er ingen vaktmestertjeneste, men de trår til når et behov uventet oppstår.

Les også: Helga (90) hedret for formidabel innsats

Er man utrygg i forhold til å komme seg til lege, frisør eller annet, så kan man få følge med en frivillig under hele turen. Frivilligbussen henter pensjonister mandag til torsdag til og fra Røa eller Vinderen seniorsenter. Det arrangeres turer hvor frivillige tar deg med på museumsturer, handleturer, gåturer og til og med seilturer. Eller hva med en tur i luftig «sykkeldrosje». Noen kan også gå tur med hunden din. Mulighetene er mange.

SJÅFØRENE ER KLARE: Frivilligbussen kjører blant annet til seniorsentrene. Foto: Frivillighetssentralen

Frivillige tar seg også av sosiale arrangementer i forbindelse med 17. mai, jul, påske og sommerfester.

I og med at så mye av den informasjonen man trenger går over internett holder frivillige IT-kurs og bruken av nettbrett.

Henter på hjelpemiddelsentralen

- I Oslo har også vi en egen hjelpemiddelsentral som låner ut alt fra krykker og rullestoler til doforhøyer og gripetenger. Nå er det dog slik at når slike behov oppstår, er det ofte vanskelig å få hentet utstyret selv. Da stiller frivillige opp og leverer hjemme til brukeren, sier Andresen

Besøksvenntjenesten er også en viktig del av det frivillige arbeidet. Mange deltar som besøksvenner eller aktivitetsvenner på sykehjem.

Tilbudene er mange og hjelp og svar kan du få ved å ringe Frivillighetssentralen på telefon 23 22 05 80.

Til orientering, tirsdag 18. april 2017 klokken 1600 har Vestre Aker Frivillighetssentral sitt årsmøte.

Les også:

Viser at minoritetskvinner duger

- Jeg fikk en bestevenn

ANNONSE
Annonse