ANNONSE
Annonse
Akersposten

100 år gammelt avfall skaper stadig problemer

Skår av glass og keramikk stikker opp fra gangstien i Smestadparken, og slik har det vært i mange år. Det viser seg at problemet stammer fra deponering av avfall fra tiden før det ble bebygd ved parken. Foto: Vivi Ringnes

De store mengdene glasskår som jevnlig dukker opp på stien gjennom Smestadparken, kan være 100 år gamle, ifølge en nabo til parken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2020 kl 14:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SMESTAD: Akersposten skrev nylig om Vivi Ringnes, som i en e-post til blant andre Bymiljøetaten har tatt opp problemet med store mengder glasskår i den ellers idylliske, lille parken som ligger mellom Holmenveien, Dalsveien og Bernhard Herres vei på Smestad.

Hun skrev i eposten blant annet:

«Gjennom korona-våren har jeg og min treåring plukket store mengder glass og porselen på turstien gjennom Smestadparken. Skårene ligger på en gangsti flittig brukt av både hundeeiere og de mange barnehagene i området. Jeg vet ikke om glasset også finnes i jorden utenfor stien.

Etter mye regn i sommer er jord skylt bort, og det er tydelig at glasskårene ligger dypt og er blandet inn i jorden. Utseende på glasset tilsier også at dette ikke er gjenglemt avfall.»

Liv Hopen, som har bodd i området i mange år og er aktiv i Smestadparkens Venner, sa til Akersposten at det ikke er noe nytt med glasskår i parken, særlig etter regnskyll.

– Det må være i hvert fall fra før 1960, kanskje fra før det ble park her en gang før krigen, sa Hopen.

Brukt som deponi

Etter at Akersposten skrev om problemet, kom det raskt en henvendelse fra en en annen nabo, Lars Ivar Tveten.

Han forteller at han og hans mors familie har bodd tett ved Smestadparken helt siden 1936. Han kan bekrefte antakelsene om at parken er brukt som deponi for avfall.

– Smestadparken ble benyttet som fyllplass/deponi frem til 1920-årene. De første tomtene rundt parken ble bebygget på 1930-tallet, og da ble ikke parken brukt som deponi. Så det meste av det som dukker opp er trolig over 100 år gammelt, skriver Tveten i en epost til Akersposten.

Han kan også fortelle at da det ble anlagt belysning i parken en gang på 80- eller 90-tallet, ble det gravd for strømkabler.

– Det var ved denne anledning at gravearbeidet forårsaket at store mengder med gammelt glass og keramikk kom til overflaten, og det har ved jevne anledninger dukket opp «nye» doser med avfall, skriver han.

LES OGSÅ: – Kan være skadelig for barn, hunder og sykkelhjul

Følg Akersposten på Facebook