Akersposten

100 år gammelt avfall skaper stadig problemer

Skår av glass og keramikk stikker opp fra gangstien i Smestadparken, og slik har det vært i mange år. Det viser seg at problemet stammer fra deponering av avfall fra tiden før det ble bebygd ved parken. Foto: Vivi Ringnes

De store mengdene glasskår som jevnlig dukker opp på stien gjennom Smestadparken, kan være 100 år gamle, ifølge en nabo til parken.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2020 kl 14:51

SMESTAD: Akersposten skrev nylig om Vivi Ringnes, som i en e-post til blant andre Bymiljøetaten har tatt opp problemet med store mengder glasskår i den ellers idylliske, lille parken som ligger mellom Holmenveien, Dalsveien og Bernhard Herres vei på Smestad.

Hun skrev i eposten blant annet:

«Gjennom korona-våren har jeg og min treåring plukket store mengder glass og porselen på turstien gjennom Smestadparken. Skårene ligger på en gangsti flittig brukt av både hundeeiere og de mange barnehagene i området. Jeg vet ikke om glasset også finnes i jorden utenfor stien.

Etter mye regn i sommer er jord skylt bort, og det er tydelig at glasskårene ligger dypt og er blandet inn i jorden. Utseende på glasset tilsier også at dette ikke er gjenglemt avfall.»

Liv Hopen, som har bodd i området i mange år og er aktiv i Smestadparkens Venner, sa til Akersposten at det ikke er noe nytt med glasskår i parken, særlig etter regnskyll.

– Det må være i hvert fall fra før 1960, kanskje fra før det ble park her en gang før krigen, sa Hopen.

Brukt som deponi

Etter at Akersposten skrev om problemet, kom det raskt en henvendelse fra en en annen nabo, Lars Ivar Tveten.

Han forteller at han og hans mors familie har bodd tett ved Smestadparken helt siden 1936. Han kan bekrefte antakelsene om at parken er brukt som deponi for avfall.

– Smestadparken ble benyttet som fyllplass/deponi frem til 1920-årene. De første tomtene rundt parken ble bebygget på 1930-tallet, og da ble ikke parken brukt som deponi. Så det meste av det som dukker opp er trolig over 100 år gammelt, skriver Tveten i en epost til Akersposten.

Han kan også fortelle at da det ble anlagt belysning i parken en gang på 80- eller 90-tallet, ble det gravd for strømkabler.

– Det var ved denne anledning at gravearbeidet forårsaket at store mengder med gammelt glass og keramikk kom til overflaten, og det har ved jevne anledninger dukket opp «nye» doser med avfall, skriver han.

LES OGSÅ: – Kan være skadelig for barn, hunder og sykkelhjul

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...