– Vi visste det ville bli en krigekamp

SPESIALITET: Therese Sessy Åsland avgjorde kampen på måten hun gjør det aller best: Frispark fra 20 meter. Røa vant åpningskampen mot Urædd 1-0. Foto: Fredrik Eckhoff

Therese Sessy Åslands høyrefot har det gått gjetord om før sesongstarten i Toppserien. Så var det også den som avgjorde matchen i hjemmelagets favør på Røabanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.03.2016 kl 20:23

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Nyopprykkede Urædd, med tidligere landslagsstjerne Melissa Wiik som hærfører, så faktisk litt redde ut i åpningsminuttene. De hadde tydelig lagt om strategien fra treningskampen tidligere i vinter. Den gang satset de offensivt, og Røa vant enkelt 4-0.

På Røabanen mandag ettermiddag var det "alvor" og tre seriepoeng det sto om. Da fremsto porsgrunnslaget mer forsiktige og kyniske, mens Røa hadde ballen mest.

Magi av skuddeksperten

Røas dynamittjenter var farligst de gangene de var frempå, blant annet etter 24 minutter, da Therese Sessy Åsland plutselig bare hadde keeper mellom ballen og målet, med keeper reddet.

Fem minutter senere fikk hun ballen i drømmeposisjon, det vil si som frispark rundt 20 meter fra mål. Keeper var sjanseløs da hun skrudde ballen over muren, helt inntil venstre stang og i mål.

I andre omgang fortsatte Røa med et lite spillemessig overtak. Stadig vekk var det lettere kaotisk innenfor Urædds 16-meter, men de fikk ryddet unna hver gang.

Se bildet større

NESTEN: Hedda Strand Gardsjord kunne skapt en stor sjanse her, om hun ikke hadde blitt taklet i siste liten på 16-meterstreken på høyresiden. Hun var ikke helt fornøyd med at dommeren lot taklingen gå ustraffet. Foto: Fredrik Eckhoff

I siste halvdel av andre omgang ble Synne Skinnes Hansen byttet inn på høyrekant. Hun har vært skadet i vinter og startet derfor ikke kampen. Men hun virket frisk og rask og var med på å skape et farlige situasjoner mot slutten av kampen. Blant annet kom hun til et skudd på høyresiden innenfor 16-meteren, som smalt i stangen og utover dødlinjen.

"Nesten lykketreff
Flere mål ble det ikke, selv om gjestene satte en liten støkk i publikum og hjemmelag et par minutter før slutt. Et knalltreff på volley suste bare desimetre over tverrliggeren til keeper Silje Vesterbekkmo, og det spørs om hun hadde vært sjanseløs om skuddet hadde gått en halv meter lavere.

Det ble med frisparkmålet til Åsland, og Røa-folket kunne glede seg over tre poeng og en fin start på sesongen.

– Vi visste at det ville bli en krigekamp. Urædd spiller som om hver kamp er en cupfinale, sier matchvinner Åsland til Akersposten.no etter kampen. Hun påpeker at motstanderne var mer kyniske og forsiktige enn i treningskampen i vinter.

Se bildet større

INVOLVERT: Therese Sessy Åsland var svært aktiv, i spisspar med Elisabeth Jeppesen.

– Hva kan dere selv prøve å forbedre før neste kamp?

– Vi kan få mer rytme i laget og sette sjansene våre, sier hun.

– Og du satser på å komme til flere skudd fremover?

– Ja!

Må trene presisjon

Trener Geir Nordby var en lettet og glad mann etter kampslutt.

– Vi er alltid litt usikre på hvor vi står før første kamp. Urædd tapte 0-4 mot oss sist, så det er naturlig at de fremstår annerledes her i dag, sier Nordby, som sier at de må jobbe mer med presisjonen fremover på banen før neste kamp. Den går forøvrig lørdag, borte mot Lillestrøm.

Geir Nordby er godt fornøyd med forsvaret sitt i dag.

– Vi har en bra bakre femmer, som skaper trygghet, sier han.

Flere nyheter om Røa Dynamite Girls:

Siste Røa-finpuss forstyrret av skader

Så billig er det å se disse jentene spille

Røa-dynamitt er fotball-Norges fremtid

Har du lest denne saken?

Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse