– Vi spiller hver kamp for å vinne, så får vi se...

Aker Topphåndball i støtet. Foto: Svein Finneide

Etter en brukbar første halvdel av sesongen, har Aker sprintet ut av startblokkene i januar og februar i førstedivisjon i håndball.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2017 kl 21:11

Akersposten
Akersposten Media

MAKRELLBEKKEN: For etter tre tap på rad i desember, slo de serielederen Fredrikstad, det vanskelige bergenslaget Viking, uavgjort mot formsterke Molde og topplaget Fjellhammer, i tillegg til seier mot Levanger sist søndag. Vi spurte trener Morten Larsen om hvorfor det har gått så bra etter nyttår.

– Å bygge lag fra bunnen av tar tid, og det vil som oftest variere i prestasjonene på veien. Fremgangen er basert på at spillerne har tatt ansvar, og vi har tatt noen grep med tanke på valg og disponering som også ser ut til å virke positivt.

Varierer i nivå

– Dere har slått gode lag over dere på tabellen. Føler du at Aker har inne et nivå som gjør at de kan spille om opprykk?

– Vi spiller hver kamp for å vinne, så får vi se hvor langt det holder, sier Larsen.

En stund virket det som om et svært ujevnt Aker, som tapte for lag godt under dem på tabellen, som Pors, men slo serielederne Fredrikstad.
– Hvorfor tror du nivået har variert så mye?

– Godt spørsmål. Jeg ikke har noe klart svar på det. Men det dreier seg om for vårt vedkommende at vi fremdeles ikke har fått satt alt på plass, men vi er på vei.

– Mathilde Rivas Toft er klar toppscorer. Er du redd det hviler en for stor tyngde på hennes skuldre?

– Mathilde er en svært dedikert håndballspiller, som selv med sin unge alder er innstilt på å ta ansvar. Jeg trur hun bare vil vokse med oppgaven, og hun vil være med på at andre melder seg ytterligere på.

– Hva er målet for sesongen 2016-17?

– Målet med sesongen er å bygge lag og sikre plassen i denne divisjonen. Klubben er under utvikling og trenger tid for å få på plass et godt grunnlag for å ta den videre i norsk håndball. Men som sagt, vi spiller hver kamp for å vinne.

Nøkkelkamp

Neste kamp er borte mot Follo, en nøkkelkamp mot et lag treneren tidligere omtalte som et lag som et lag som spiller en annerledes håndball, og som Aker tapte for hjemme i høst.

– Hvordan skal dere revansjere dere på dem?

– Follo spiller noe mer av det vi kaller «utgruppert». Et spill der flere av deres spillere velger å stå høyere oppe i banen enn de fleste andre lag gjør. Dette betyr at noe av det spillet vi normalt spiller, må utvikles. Siden sist vi møtte Follo er Aker blitt mer samspilt, og jentene kjenner hverandres bevegelse bedre. Samtidig synes jeg flere spillere har hatt utvikling, sier trener Morten Larsen.

– Jeg vet også at jentene virkelig vil ha revansje, så jeg er optimist.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse