Ullern-sjefen forklarer snuoperasjonen

VIKTIG ULLERN-TRIUMF: Forrige helg ble Sprint-Jeløy slått 2-1, etter scoringer av Torbjørn Rosvoll og Rasmus Løvseth. Hjemmeseieren gjør at laget nå er over nedrykksstreken. FOTO: Ullern Fotball

Etter en beskjeden sesonginnledning, har vestkantlaget klatret over nedrykksstreken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2017 kl 14:23

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Fire strake hjemmeseire i Norsk Tipping-ligaens avdeling 1 har sørget for å ta hovedtrener Ole Johan Aas' gutter på trygg grunn.

For etter å ha opplevd et beintøft comeback i norsk fotballs 3.divisjon, og nærmest være i fritt fall etter fjorårets nedrykk, er optimismen nå tilbake på CC Vest Arena. Forståelig nok.

- Vi har enkelt og greit blitt litt flinkere til å score mål, og litt flinkere til ikke å slippe inn mål. Da blir det flere seire. I 11 av 16 kamper til nå har vi vunnet sjansestatistikken, og derfor var det ikke noe heksekunster som skulle til før kampene skulle begynne å bikke oftere i vår favør. Samtidig er vi fortsatt der at vi ikke er gode nok til å avgjøre jevne kamper i vår favør, sier Aas, når Akersposten vil vite forklaringen på hvorfor laget i all hovedsak opplever stang inn om dagen.

Solide tilvekster

Den ambisiøse treneren bedyrer imidlertid at mannskapet er nødt til å ta flere steg foran begge målene, for at det som han beskriver ofte er et spille- og sjansemessig overtak, skal gi utslag i enda flere poeng.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

FORSTERKNINGER: Ullern signerte nylig venstrebacken Oscar Immerstein og den sentrale midtbanespilleren Nyemah Brownell. FOTO: Ullern Fotball

Aas synes det er gledelig å se at de ferske Ullern-spillerne, som Shåresh Ahmadi (tidligere Follo), Emmanuel Bergstrøm (tidligere Bærum), Nyemah Brownell (tidligere Harstad) Oscar Immerstein (tidligere Notodden) og Martin Christiansen (comeback) har bidratt til ny energi i spillergruppen.

- Men, det aller viktigste har vært at alle har tatt seg selv i nakken, og at vi har fått rettet mest mulig fokus og energi mot ting vi kan gjøre noe med. Det er å trene så godt som overhodet mulig hver eneste dag, og trene på konkrete ting å bli bedre på. Det har gått litt opp og ned også på den biten, men gradvis i riktig retning. Når vi lykkes med dette går også ting oftere slik vi ønsker, sier Aas.

Ser lyst på fotballfremtiden i Ullern

Hovedtreneren ser derfor med optimisme på resten av sesongen. Ti kamper gjenstår, og med full klaff tror Aas det er mulig å avslutte sesongen på øvre halvdel. i dag er det bare fire poeng opp til 5.plass på tabellen.

- Dog er fortsatt vårt soleklare mål å komme over streken. Topp 10 er alt som betyr noe, så skal vi selvsagt jobbe beinhardt for å komme høyest mulig da det estetisk sett ser bedre ut med for eksempel en 5.plass enn en 10.plass, sier Aas.

Nå venter to beintøffe kamper for laget, mot henholdsvis Ørn Horten og Kvik Halden. Og selv om vestkantlaget har slitt på fremmed gress denne sesongen (én seier), tror sjefen at hans gutter er i stand til å kneble alle motstanderne i avdelingen. Dette på tross av at tabellen tilsier noe annet.

- I hjemmekampen mot Ørn kjører vi de i store perioder, og i pre-season slo vi Kvik Halden 2-0. Vi har med andre ord ferske bevis på at vi kan lage kvalm både når vi skal gjeste Horten og når vi skal ta i mot Kvik på CC Vest Arena, sier en ytterst motivert hovedtrener.

LES OGSÅ: Offensiv hovedtrener: - Flere spillere gjør det verdt å ta turen til Ullernbanen!

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse