«Trenger litt ekstra plass i bagen til noen OL-medaljer»

Godt bruk! Men ikke av hvem som helst. Marit Bjørgen, bosatt på Holmenkollen de siste årene, selger unna. Foto fra annonsen på Finn.no

Derfor selger Marit Bjørgen unna VM-gull-skiskoene fra Lahti-VM.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2017 kl 10:49

Akersposten
Akersposten Media

HOLMENKOLLEN: Finn.no kan du i disse dager kjøpe Marit Bjørgens godt brukte skisko i størrelse 39,5, som hun vant 30-kilometeren i VM med. I en annen annonse på Finn.no kan du få kjøpt et skipar fra Kjelsås-løperen Eirik Brandsdal. Annonsene er undertegnet med henholdsvis «Marit B» og «Eirik B», med bilder av dem.

«Skoene er godt brukt, men fortsatt gode som gull! Jeg brukte skiskoene da jeg tok VM-gull på 30 km i Lahti, og de har vært på pallen i NM og World Cup også. Egner seg perfekt for både skirenn og gode treningsturer i marka!» står det i annonseteksten, og i annonsen slår de også et slag for over 100 skiklubber som i november arrangerer byttehelger for skiutstyr.

«Sjekk ut www.byttehelgen.no for å finne din nærmeste Byttehelg,» står det i teksten.

Om Bjørgens skisko kan ellers nevnes at de har en rift etter skistaven til en konkurrent. En betingelse for å kjøpe dem, er visstnok at man må sende et bilde eller film av seg selv med skoene i bruk!

Pengene som salget bringer inn, skal gå til Marit Bjørgens klubb.

Til Nordre Aker Budstikke forteller Bjørgens kollega, Eirik Brandsdal, at de ganske riktig gjør dette for å sette fokus på byttehelgen.

– Jeg synes tiltaket deres med at de hjelper klubber å markedsføre og stille med materiell til bytte-/bruktsalg er et godt tiltak, sier Brandsdal.

20.000 visninger – kjøper trekkes ut

Akersposten sender en melding via annonsen på Finn.no for å sjekke hvordan responsen har vært og om skiskoene er solgt.

Vi får ikke svar direkte fra skistjernen selv, men fra en som undertegner «Hilsen Sparebank 1 og Norges Skiforbund Langrenn». Denne skriver blant annet dette:

«Svarer deg på vegne av Marit Bjørgen. Utøverne på skilandslaget er som oss veldig opptatt av at flest mulig får anledning og råd til å gå på ski. Vi utfordret utøverne på hvordan de selv kunne bidra til dette gjennom Byttehelgen, og annonsene på Finn ble et resultat av det. Marit, Eirik og Sjur selger topp utstyr til en rimelig penge. Og det er det som er hensikten med Byttehelgen, nemlig at barn og voksne skal få mulighet til å kjøpe rimelig brukt skiutstyr som er godt som nytt. Responsen på annonsene har vært enorm, og per nå har Marits annonse nesten 20 000 visninger.»

På spørsmål om skiskoene er solgt, er dette svaret:

«Vi trekker en vinner denne uken.»

Her finner du annonsen på Finn.no

Les også:Kirkenær Ballettskole: Nye eiere og ny fremtid

Budsjett 2018: Slik vil han bruke 71 milliarder kroner

Følg Akerposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse