Trener knallhardt for å nå toppen – nå er det VM

Odin Kalvø, en av to Njård-gutter som skal i aksjon i VM i turn i Canada første uken i oktober. Foto: Privat

– Jeg spiller ikke fotball med venner på løkka mellom tre timers økter akkurat, sier Pietro Giachino (22), som sammen med kompisen Odin Kalvø (21) i disse dager er i Canada og lader opp til VM i turn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.09.2017 kl 12:57

Akersposten
Akersposten Media

MAKRELLBEKKEN: De to Njård-guttene er blant fire norske utøvere som nå er i Montreal og gjør seg klare for turn-VM. Mandag starter de første kvalifiseringene.

Pietro Giachino, som er fra Smestad, og Odin, som er fra Lysaker, har vært i Njård fra de begynte med barneturn. 15 år senere er de blant de aller beste i landet i en idrett som satses på over store deler av verden.

En liten drøm om VM-finale

– I et VM er det veldig mange deltagere, og de fleste holder et ekstremt høyt nivå, sier Pietro til Akersposten. – Målet mitt i lengden er i kvalifisere meg til OL i 2020. På den veien er dette VM veldig viktig, så fokuset i denne konkurransen er å levere en bra konkurranse uten store feil.

– En VM-finale er fortsatt litt utenfor min rekkevidde, men alt er mulig, sier han.

Pietro har svingstang som sin favorittøvelse, og det er også der han har den største vanskelighetsgraden i sitt program.

– I svingstang er det mye slipp- og grip-elementer, altså at du slipper stangen, gjør en bevegelse og henger igjen. Den følelsen av å sveve med kontroll er det som gjør det så gøy, sier han om øvelsen han også hevder seg best i internasjonalt.

Vil være med i mangekamp

Odin Kalvø, som kommer fra Lysaker, har frittstående som sin beste øvelse. Han forteller at de har vært i Montreal i over en uke allerede, og målet til begge gutta fra Njård er å representere Norge i mangekampen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Odin Kalvø i luftig svev i frittstående, hans favorittøvelse. Foto: Privat

Det er plass til bare to norske i mangekampen

– Det er min førsteprioritet å vise landslagstrener Gabriel Negru at jeg fortjener å være med der. Mangekamp består av alle seks apparatene og er det jeg er best på, sier Odin.

Beinhard treningshverdag – og hvile

Det er få idretter som krever så mye trening som turn. For å nå toppen må man ofre mye, både tid og krefter.

– Hverdagen vår blir selvfølgelig påvirket av at vi satser på turn. Først og fremst er det jo mengden trening. De fleste dagene i uken har vi opptil 6 timer med trening, med én fridag i uken. Så det er klart at det går mange timer i turnhallen i uken! sier Pietro.

– Det vi driver med, er jo slitsomt, så når det ikke er trening, handler det om å gjøre ting som tillater kroppen å hvile – og ikke minst få nok søvn!

Han mener likevel at han også gjør andre ting enn å trene.

– Det er viktig å få andre impulser og ha et sosial liv. Men jeg spiller ikke fotball med venner på løkka i pausen mellom tre timers økter akkurat! sier han. – Det er viktig å være strukturert for at hverdagen skal gå opp med idrett, studier, venner og familie. Men alt i alt er det et veldig innholdsrikt liv med masse utrolige opplevelser og reiser.

Trening, ernæring og studier

Odin forteller at også han kobler av med litt studier, økonomi og ledelse ved Høyskolen i Oslo, på deltid.

– Jeg har to forelesninger i uken, noe som hjelper meg å koble litt av fra treningen, sier han og forteller at det å få i seg riktig næring, også er veldig viktig. Med over 30 timer trening i uken, reiser, konkurranser og deltidsstuder, blir det lite tid til annet.

– Fokuset å bli så god som mulig! sier han.

Mandag braker det altså løs med VM i Montreal. Akersposten lover å melde fra om hvordan det går med de to spreke Njård-gutta.

Les også: Alle gode ting er syv på Njård!

– Meg får du ikke til å briste

Her er de nye bomprisene

Boliger for funksjonshemmede i kvikkleiretrøbbel

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse