– Trekningen kunne vært verre

TRENER BRA: Bra trøkk og godt humør på trening tirsdag kveld, der Røa-damene forbereder seg til kamp lørdag mot Stabæk. Her trener Geir Nordby og målscorer fra søndag i cupen, Gunhild Kvaalen Herregården (nr 8). Foto: Fredrik Eckhoff

Søndag gikk Røa Dynamite Girls til semifinale i cupen. Nå lader de opp til semifinale på hjemmebane, samtidig som det blir storkamp på Røabanen lørdag mot naborivalene Stabæk i serien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.08.2016 kl 18:48

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Kvartfinalen mot Medkila på bortebane ble en slitekamp, ifølge trener Geir Nordby.

– Jentene viser ekstrem styrke, soliditet og samhold som belønnes med semifinale, uttalte trener Nordby.

Therese Sessy Åsland og Gunhild Kvaalen Herregården sto for målene, mens Medkila reduserte rett før kampslutt. Dermed er laget klart for semifinalen. I går ble semifinalene trukket, og resultatet ble hjemmekamp mot Trondheims Ørn.

Fornøyd med hjemmekamp i semi

– Trekningen kunne vært verre, sier Nordby til Akersposten.no, vel vitende om at begge de to lagene i den andre semifinalen, Kolbotn og LSK Kvinner, er antatt bedre enn trønderlaget.

– Det aller beste med trekningen var at det ble hjemmekamp, sier treneren, som minner om at Trondheims Ørn helt sikkert har like lyst til å spille cupfinale som Røa-damene har. Han tror det blir en tett og jevn kamp når lagene møtes 10. september klokken 16 på Røabanen.

Ser oppover på tabellen

Etter en variabel sesongstart har Røa klatret til femteplass på tabellen i Toppserien, med 23 poeng på 14 kamper. Laget skal møte flere av de beste lagene hjemme på Røabanen i høst, og det starter med Stabæk førstkommende lørdag.

I våres viste de mye bra i bortekampen mot Stabæk, men det ble likevel tomålstap.

– Nå er vi bedre enn vi var da, sier treneren, og får støtte av sin angriper Therese Sessy Åsland, som scorer jevnt og trutt, sist på søndag mot Medkila i cupen.

– Vi må fortsette der vi slapp før sommeren, da vi hadde seks seire på rad, sier Åsland.

– Jentene har jobbet bra i sommer, de har hatt bra fokus på trening. De må fortsette å gjøre som treneren sier, så går det bra! smiler Geir Nordby, som mener han har en sunn, fin og dedikert gruppe å jobbe med.

– Det er en del ting som minner om 2008- og -09-sesongene, sier han. Det var forøvrig sesonger hvor Røa dominerte helt i toppen.

Flere spillere som ute og variable på grunn av skader, er nå i full vigør igjen, noe som gjør at treneren ser frem til høstkampene, som altså starter med hjemmekampen mot Stabæk lørdag klokken 15 på Røabanen. Dynamittjentene er sugne på å revansjere bortetapet fra i våres.

LES OGSÅ:

Hjernerystelse og ødelagte tenner etter påkjørsel av syklist

Naboer reagerer på massivt kontorkompleks på Hoff

Stupte på hodet ned Røa-trapp. Advarer andre syklister

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse