ANNONSE
Annonse

Stjerneskuddet Morten Thorsby (21) fikk fjernet en spesiell detalj i proffkontrakten

GJENNOMBRUDD: Morten Thorsby (21) har for alvor spilt seg inn i landslagsdiskusjonen, etter å ha herjet for klubblaget og U21-landslaget. Foto: Pål Magnus Tømmervold

Heerenveen-kometen passet på å grave frem et smutthull i avtalen med den nederlandske toppklubben: Han ville pleie skiinteressen!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.10.2017 kl 13:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

DRAMMEN: – Jeg står fortsatt på ski de gangene jeg har muligheten til det i feriene. Jeg greide faktisk å få forbudet ut av kontrakten, så jeg har lov, sier Morten Thorsby når Akersposten møter ham eksklusivt i lobbyen på et hotell i Drammen.

Vi treffer den brennhete 21-åringen et par døgn før han og Heerenveen-kompisen Martin Ødegaard nærmest på egenhånd senker tyske, seiersvante U21-stjerner med 3-1.

Den opprinnelige Heming-gutten, scorer to av målene. Det ene er nærmest et kunststykke.

- Fantastisk gjort av Morten Thorsby, jublet TV-kommentator Jesper Mathisen, rett etter at Oslo vestkants fotballdiamant hadde punktert kampen.

Har markert seg

Fire mål på sju kamper i den nederlandske Æresdivisjonen denne høsten har også for alvor fått ham til å kapre fotballfolkets oppmerksomhet i Norge og tulipanlandet.

- Det har vært en fin start på sesongen, jeg er glad for den innledningen jeg har hatt. Det lover godt for resten av sesongen, sier Thorsby.

21-åringen svarer profesjonelt og høflig på spørsmålene vi stiller ham i løpet av halvtimen vi snakker sammen. Men det er når vi kommer inn på hans store skiinteresse, at han retter ryggen og skjerper blikket.

Han snakker stolt om sin talentfulle alpinbror som til daglig jobber seg tilbake til slalåmløypen, etter en alvorlig korsbåndskade.

Den to år yngre lillebroren er elev på skigymnaset ved Persbråten videregående skole, og er blant landets mest lovende alpinister. Morten skyter inn at også han lenge dyrket alpint og langrenn i Heming-regi i barndommen.

Hyller Oslo Vinterpark

Heerenveens stjerneskudd nevner deretter navn bare skifrelste kjenner til, før han forteller om sin elleveårige, talentfulle lillesøster. Også hun tilhørende Heming.

- Når jeg er hjemme pleier jeg å være med og se på søsteren min på alpintreninger i Wyllerløypa, sier Thorsby – og snakker med entusiasme i stemmen om tilbudet du finner for de som liker å dyrke én av hans favoritthobbyer i Oslo vest.

- Oslo Vinterpark er utrolig fin, jeg har vært der mye. Det er kult det finnes et såpass bra anlegg rett utenfor døra, sier Thorsby.

- Du lever selv ut «alle» gutters drøm på fotballbanen. Er livet som fotballproff som forventet?

- Jeg tror nok det er litt mindre idyllisk enn det folk ser for seg. Men det er et veldig fint liv, som har mange positive sider. Jeg er glad for å ha den muligheten jeg har, sier Morten.

- Ikke bare en dans på roser

Fotballstjernen lar det derimot skinne gjennom at medaljen har sin bakside, med mange tunge dager.

- Å være fotballproff er en jobb, der det er et forventningspress og krav om å skulle prestere. Det er nok noe mange opplever som mentalt belastende.

Ble du skuffet over ikke å være på A-landslaget etter det siste uttaket?

- Jeg sa vel etter uttaket til kampene mot San Marino og Nord-Irland at jeg var litt skuffet, men det går fort over, sier Morten.

LES OGSÅ:
Røa-spilleren Gabrielle (19) har fått modelltilbud etter Instagram-innlegg

LES OGSÅ: «Nå kommer de fleste talentene fra Oslo vest»

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler


LES OGSÅ:
Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse