ANNONSE
Annonse

«Spørsmålet er om de har finni fenghetta i år. Det kan de ha gjort.»

Er det nok med én keeper? spør Sotahjørnets Venner, som er fanside for Vålerenga. De har analysert sine rivaler fra Røa før sesongen. Foto: Reidar Lundquist

Hva tenker Røas rivaler i Oslo øst om Røas sjanser i Toppserien i år? Sotahjørnets Venner, Vålerenga-fans på sin hals, har lagd en frisk og inngående analyse.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

«Det har egentlig ikke vært så mye dynamitt over Røa de siste åra. De har blitt en litt kjedelig middelhavsfarer på øvre halvdel. Aldri i fare for nedrykk, men sjelden oppe og snuser på medalje. Litt som Odd på herresida egentlig. Nitroglyserinen ligger godt innpakka.»

Slik beskrives Røas damelag når Sotahjørnets Venner retter lupen på det beste laget i Toppserien i Oslo. Sotahjørnet er en fanside for Vålerenga, som har det andre Oslo-laget i Toppserien. «Sotalupen» har laget en ganske grundig forhåndsanalyse av laget som holder til på «østbredden av Lysakerelva», altså Røa.

Lagdel for lagdel

I sin analyse legger Sotahjørnets folk ikke skjul på at de har tro på at Røa kan få til noe med laget i år, og de har mer stadig mer respekt for laget etter hvert som de beveger seg fremover på banen. Der Sotahjørnet mener at Røa muligens er litt tynne bakover, med ny keeper og få forsvarere, lysner det når midtbane og angrep omtales.

Om nyervervelsen Lisa-Marie Karlseng Utland skriver de for eksempel: "Hu var Trondheims-Ørns viktigste spiller i fjor og skapte syv mål nærmest aleine for dem. I år tror undertegnede at hu dobler det antallet.»

Om Røas trange fødsel

Sotahjørnet slenger litt med leppa om Røas damelags barndom, og det er tydelig at Sotahjørnets skribent har litt greie på historien. Om det virkelig er slik at Ole Bjørn Edner måtte trene datteren Kristines lag i skjul, melde det på i seriesystemet i skjul og «kjøpe» laget en plass i fjerdedivisjon, må kanskje tas med en klype salt… Men uansett, alltid moro når motstanderens fans gir våre Røa-helter oppmerksomhet!

God Røa-service

Helt til slutt: Også administrasjon i Røa får rosende ord. Sotahjørnet skriver:

«Men Røa virker ellers å være en ganske profesjonelt drevet klubb og da vi ba om fødselsdatoen på én av deres nye spillere kom det et excelark med all generell info om spillerne i retur på under én time. Det er sånne små detaljer som gjør at en journalist kan finne på å skrive flere artikler om Røa – og mediadekning er en profesjonell fotballklubb avhengig av å ha. Det er mediedekning som skaper grunnlaget for inntekter.»

Klar for kamp?

Og husk: Klokken 15 mandag 17. april braker det løs på Røabanen med Toppserien 2017, og det er duket for storkamp mot naboer og medaljerivaler Stabæk.

PS! Hvordan tror du det går med Røa i år? Svar i gallupen!

Her kan du lese hele analysen til Sotahjørnet

Les om Røas nye stjernespiss og tanker om sesongen her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse