Søndag kan Kong Harald oppleve gaven fra ungdommen

Lars Young Vik fra Vestre Akers Skiklub hilser på Kongen og ga ham bursdagsgave på pølsefest lørdag. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kong Harald har fått et skirenn i sitt navn, som 80-årsgave. Lars fra Vestre Aker delte ut gaven, og så var det pølsefest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2017 kl 09:57

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Lars Young Vik holdt tale med Frida Haugskott. Til stede var blant andre Kong Harald, Kronprinsesse Mette Marit, Kronprins Haakon og skipresident Erik Røste Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Se bildet større

Lars Young Vik og Frida Haugskott. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Se bildet større

Kong Harald fikk The King Olav Trophy. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

HOLMENKOLLEN: Lørdag ettermiddag var ungdommen invitert på fest i Skimuseet, der det ble servert pølser, brus og kanelboller, og det var taler til den skiinteresserte jubilanten. To representanter for skiungdommen talte til Kongen – Lars Young Vik fra Vestre Akers Skiklub var en av de to. Den andre var Frida Haugskott fra Buvik Idrettslag i Sør-Trøndelag.

– Det er selvfølgelig ikke tilfeldig at norsk idrett har gitt Kongen en ungdomsstafett i 80-årsgave. Kongen er både ungdommelig og veldig opptatt og glad i idrett. Og samtidig er Kongen veldig glad i en pølsefest, sa de to ungdommene til smil og latter fra 80-årsjubilanten og de andre til stede.

Alle stemte i med «Hurra for deg», og så var maten servert. Kongefamilien samtalte med flere spente langrennsløpere i løpet av pølsefesten.

Kong Harald ble også tildelt prisen The King Olav Trophy av styreleder Jon Hindar i Skiforeningen. Prisen gis til personer som har gjort en særlig innsats for å fremme skiidrett på internasjonalt nivå.

I dag – på holmenkollsøndagen – konkurrerer langrennsløperne i en stafett i Kongens navn – Kong Haralds ungdomsstafett. Skirennet er 80-årsgaven til Kongen, og bak står Skiforeningen, Norges Skiforbund og Norges Idrettsforbund.

Les også:
Etter Kollen: – Berusede folk til sjenanse


Etter skrekkfallet: - Jeg var ganske heldig


Slutt på Kirkenær ballettskole i 2017


- Hovseter må prioriteres


Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

Følg oss på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse