ANNONSE
Annonse

Slemdal-seiler tok historisk VM-sølv

Mathias Berthet tok sølv i Optimist-VM, som ble avsluttet fredag ettermiddag i Portugal. Foto: Matias Capizzano/Optiworlds 2016

Mathias Berthet fra Slemdal seilte i fredag inn til andre plass i Optimistjolle-VM i Portugal. En disk ødela for seieren.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2016 kl 18:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

PORTUGAL/SLEMDAL: Mesterskapet ble nylig avsluttet i portugisiske Vilamoura, der KNS-gutten sto for en av tidenes prestasjoner i norsk seilsport. Med 255 deltakere fra 59 land er Optimist-VM blant det største og hardeste å vinne internasjonalt. Det ble seilt tilsammen 11 seilaser. Den 12 seilasen ble avlyst.

Brødrene Markus og Mathias Berthet (t.h). Foto: Privat


Mathias lå foran dagens seilaser knapt foran sveitseren Max Wallenberg på andre plass. Desverre ble KNS-seileren disket for å ha brutt regelen om ikke å krysse startlinjen det siste minuttet før start

Norge har historisk gode resultater både i fjor og i år. Lillebror Berthet, Markus, ble i år nummer 14, noe som i seg selv en stor prestasjon. I fjor tok Mathias Berthet bronse, Uffe Thomasgaard ble nummer 11, og Tobias Birkeland ble nummer 36.

Det trenes mye rundt omkring i landet. I vest seiles det gjennom hele vinteren. Brødrene Berthet har trent jevnt og målbevisst, ofte utenfor bestemors hus på Nøtterøy, i mange år.

Beste siden 1982

Inntil i fjor, da Mathias tok bronse, var det flere tiår siden en norsk seiler tok medalje i optimistklassen.

Siste gull i denne klassen i et VM for begge kjønn må vi tilbake til 1982 for å finne. Den gang var det Njål Sletten som vant Optimist-VM.

Siren Sundbys gjennombrudd

OL-vinner Siren Sundby fra Athen 2004 er for de fleste mest kjent for klassen hun vant OL-gullet i, nemlig Europajolle. Som så mange andre starter hun sin karriere i Optimisten, og hun står fortsatt som en av de siste norske medaljørene internasjonalt i optimistklassen.

Før Sundby gikk over til E-jolle rakk hun å vinne EM for jenter to ganger på rad i1996 og 97. I VM 1995 ble hun tredje beste jente, og beste jente i VM for begge kjønn i 1997.

– Det er vel de beste prestasjonene i Optimist de siste 20 årene i Norge, inntil familien Berthet kom på banen, sier Sundby, som synes det er kjempegøy å følge Mathias og Markus i VM.

– Kjempemorsomt med Mathias, og også lillebroren Markus. Jeg har fulgt med på guttene hver dag under mesterskapet, sier sier OL-vinneren fra 2004.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Folket ville ha Gressbanen, politikerne valgte Holmen

Ungdommer i vest trues til å slåss

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse