Slemdal-seiler tok historisk VM-sølv

Slemdal-seiler tok historisk VM-sølv

Mathias Berthet tok sølv i Optimist-VM, som ble avsluttet fredag ettermiddag i Portugal. Foto: Matias Capizzano/Optiworlds 2016

Mathias Berthet fra Slemdal seilte i fredag inn til andre plass i Optimistjolle-VM i Portugal. En disk ødela for seieren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2016 kl 18:46

PORTUGAL/SLEMDAL: Mesterskapet ble nylig avsluttet i portugisiske Vilamoura, der KNS-gutten sto for en av tidenes prestasjoner i norsk seilsport. Med 255 deltakere fra 59 land er Optimist-VM blant det største og hardeste å vinne internasjonalt. Det ble seilt tilsammen 11 seilaser. Den 12 seilasen ble avlyst.

Se bildet større

Brødrene Markus og Mathias Berthet (t.h). Foto: Privat

Mathias lå foran dagens seilaser knapt foran sveitseren Max Wallenberg på andre plass. Desverre ble KNS-seileren disket for å ha brutt regelen om ikke å krysse startlinjen det siste minuttet før start

Norge har historisk gode resultater både i fjor og i år. Lillebror Berthet, Markus, ble i år nummer 14, noe som i seg selv en stor prestasjon. I fjor tok Mathias Berthet bronse, Uffe Thomasgaard ble nummer 11, og Tobias Birkeland ble nummer 36.

Det trenes mye rundt omkring i landet. I vest seiles det gjennom hele vinteren. Brødrene Berthet har trent jevnt og målbevisst, ofte utenfor bestemors hus på Nøtterøy, i mange år.

Beste siden 1982

Inntil i fjor, da Mathias tok bronse, var det flere tiår siden en norsk seiler tok medalje i optimistklassen.

Siste gull i denne klassen i et VM for begge kjønn må vi tilbake til 1982 for å finne. Den gang var det Njål Sletten som vant Optimist-VM.

Siren Sundbys gjennombrudd

OL-vinner Siren Sundby fra Athen 2004 er for de fleste mest kjent for klassen hun vant OL-gullet i, nemlig Europajolle. Som så mange andre starter hun sin karriere i Optimisten, og hun står fortsatt som en av de siste norske medaljørene internasjonalt i optimistklassen.

Før Sundby gikk over til E-jolle rakk hun å vinne EM for jenter to ganger på rad i1996 og 97. I VM 1995 ble hun tredje beste jente, og beste jente i VM for begge kjønn i 1997.

– Det er vel de beste prestasjonene i Optimist de siste 20 årene i Norge, inntil familien Berthet kom på banen, sier Sundby, som synes det er kjempegøy å følge Mathias og Markus i VM.

– Kjempemorsomt med Mathias, og også lillebroren Markus. Jeg har fulgt med på guttene hver dag under mesterskapet, sier sier OL-vinneren fra 2004.


Flere nyheter på Akersposten.no:

Folket ville ha Gressbanen, politikerne valgte Holmen

Ungdommer i vest trues til å slåss

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret oppØnsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!