Skreddersydde tilbud har gjort Ullern best i klassen

STØRST I BYEN, OG FORTSATT I VEKST: Ullern har utvilsomt lyktes med satsingen på juniorspillere i Oslo vest. FOTO: Ullern Fotball

Fotballinteressert tenåring, med eller uten ambisjoner? Da kan Ullern langt på vei være veien til å realisere alskens visjoner på løkka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.09.2017 kl 14:19

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Akersposten har tidligere fortalt om at barnehagebarn nå skoleres ved Ullerns mikroakademi. Der høster vestkantklubben begeistring for satsingen på fotballinteresserte barn helt nede i fireårsalderen.

Men også talentfabrikkens satsing på den eldste, aldersbestemte klassen høster lovord: For Ullern mønstrer hele fire juniorlag, og er med det størst i Oslo i aldersgruppen 16 til 19 år!

- Vi jobber veldig hardt for at fotball skal være noe du kan holde på med så lenge du ønsker. Hos oss skal det være et tilbud som tillater å gjøre det, uavhengig av ambisjon og ferdighetsnivå. Det vil si at det skal være rom for å spille ball med gutta, også etter at du har funnet noe viktigere i livet, sier Runar Storli Mathiassen, ansvarlig for Ullern junior og jr.1-trener, og bruker det som forklaring på hvorfor rekrutteringen er byens beste i junioralder.

Tilbud til alle

Når han blir bedt om å trekke frem satsingens sterkeste side, viser juniorsjefen til klubbens enorme bredde.

- Vi har et fantastisk antall lokale gutter som elsker å spille fotball på Ullernbanen. Det er vi veldig stolte av! sier Mathiassen.

Samtidig legger han ikke skjul på at det også finnes utfordringer knyttet til den store og brede satsingen.

- Vi har for eksempel vunnet G19 3.divisjon tre år på rad, men kan ikke rykke opp på grunn av at vi bare kan ha et lag i 2. divisjon. Vi må være kreative i perioder, men i løpet av en hel sesong, ser vi at det blir en god total for de aller fleste, sier Mathiassen.

- Når tror du vi får se det første Ullern-produktet blomstre på det høyeste nivået, som i den norske Eliteserien?

- Jeg regner med at Felix (Myhre, VIF-spiller journ.anm) har debutert i løpet av et år for Vålerenga, og håper at vi ser den neste i løpet av 3 år, sier Mathiassen.

Stolt A-lagstrener

Ullerns ambisiøse hovedtrener, Ole Johan Aas, er på sin side glad for å gi et rikt antall juniorer sjansen på A- og B-laget, som i dag spiller i henholdsvis 3. og 4.divisjon.

Senest i fjor fikk hele 11 spillere anledning til å vise seg frem på norsk fotballs tredje nivå før seniorlaget måtte ta ett steg ned i divisjonssystemet. Denne sesongen har ti juniorer ikledd seg den gjeve A-lagstrøyen.

- Totalt på disse snart to årene har 16 «unike» juniorer fått spilletid på A-laget, mens 42 har fått muligheten på B-laget. Dette er da snakk om 44 ulike individer, en del har jo spilt på begge arenaer, sier Aas.

LES OGSÅ: «Nå kommer de fleste talentene fra Oslo vest»

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter, 170 en til en-samtaler

LES OGSÅ: Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ:
Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse